Ove aplikacije učinit će vaš smartphone mnogo boljim, korisnijim i zabavnijim

Posljednje studije pokazale su da prosječan korisnik na svom smartphoneu koristi 27 aplikacija, što je prilično malo kada se zna da i App Store i Google Play imaju preko milijun dostupnih aplikacija za preuzimanje.

Naravno 27 aplikacija koje ljudi koriste razlikuju se od osobe do osobe. No za svakoga tko je relativno nov u svijetu smartphonea donosimo listu nekih od najboljih i najkorisnijih aplikacija koje će uvelike poboljšati vaš doživljaj prilikom korištenja smartphonea.

Aplikacije za zdravlje i fitness

1. MyFitnessPal

Ova aplikacija nudi najjednostavniji način za praćenje dnevnika unosa kalorija. Omogućava vam da napravite i pratite plan vježbanja, a osim toga kompatibilna je s drugim aplikacijama za zdravlje poput Fitbita i Runkeepera.

2. Zombies, Run!

Ova aplikacija će vas na najkreativniji mogući način natjerati da trčite i to tako da će vas prilikom jogginga proganjati virutalni zombiji.

Aplikacije za zabavu

3. Tune In radio

Ova aplikacija u svojoj bazi podataka ima preko 100.000 radio stanica. To je dovoljno dobar razlog da ju skinete na svoj smartphone i uživate u raznolikoj glazbi.

4. Star Walk 2

Najbolja zabava najčešće nije u digitalnom obliku. Takav je slučaj i s gledanjem u noćno, zvjezdano nebo. Ipak, uz Star Walk ćete svoje iskustvo promatranja nebeskih objekata podići na višu razinu jer ćete dobiti informacije o imenima raznih svemirskih tijela i objekata.

Društvene mreže/Mediji

5. Flipboard

Appleova nova aplikacija koja će uskoro izaći na tržište kolokvijalno se zove ”Ubojica Flipboarda”, ali Flipboard će biti vrlo teško ubiti. Ova aplikacija vaše najdraže medijske sadržaje pretvara u časopis kojeg možete listati pokretom prsta.

6. FireChat

Ova aplikacija čini se magičnom sve dok vam netko ne objasni kako radi. Naime putem nje možete slati poruke bez priključka na Wi-Fi ili mobilnu mrežu. Poruke se šalju putem mreže koju stvaraju elektronički uređaji koji vas okružuju. Ova aplikacija odlična je za grupna putovanja ili prsvjede.

Ostale aplikacije

7. Scanner Pro 6 by Readdle

Ova aplikacija će obaviti posao pravog skenera. Učinit će to bez obzira želite li prinati PDF datoteke prije nego ih pretvorite u digitalni oblik ili jednostavno želite zadržati digitalne kopije dokumenata u svom smartphoneu.

8. Dropbox

Vaš Android ili Apple već će u tvorničkim postavkama imati neki oblik mogućnosti Cloud memorije, ali Dropbox je idealna alternativa za spremanje vaših fotografija, videa i ostalih dokumenata.

9. 1Password

Ova aplikacija sprema vaše lozinke u kriptiranom obliku. Osim toga jednostavna je za korištenje i ne morate se bojati da ćete zaboraviti neku vama važnu lozinku.

10. SunriseCalendar

Microsoftu se ova aplikacija toliko svidjela da su odlučili kupiti cijelu kompaniju koja ju je napravila. Provjerite zašto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...