Cestitka_Uskrs

Ovih 6 riječi svi parovi koriste kada se svađaju

Ako ste u dugoj vezi ili braku, sigurno se svađate sa svojim partnerom, odnosno partnericom. I ne moraju to biti svađe koje vode do pucanja vaše veze, već i one o tome tko je danas zadužen za pranje posuđa.

No, o kakvoj god da se svađi radi, većina parova koristi uglavnom iste riječi. A neke od njih ponavljaju se gotovo uvijek.

Ništa

Nešto vam ne odgovara, potišteni ste i šutite i druga strana će automatski pitati “Što nije u redu?”. Vi ćete odmah reći, izbjegavajući svađu, “Ništa” ne sluteći da ste tako svađu zapravo počeli. “Ništa” itekako znači da nešto nije u redu i samo je pitanje trenutka kada ćete puknuti.

Ozbiljno?

Kada koristite ovo pitanje s izuzetno iritirajućim tonom i najsmirenije osobe mogu poludjeti. Isto kao da ste rekli “To što si rekao je toliko glupost da bi samo budala izgovorila takve riječi”.

Svejedno

Kao i ništa, svejedno ne znači da vam je uistinu svejedno već da ste ljuti i jednostavno se ne želite raspravljati s partnerom, odnosno partnericom jer vam nije stalo do njegovog, odnosno njezinog mišljenja.

Nema veze

Itekako ima veze i zbog toga je ova riječ jedna od najčešćih uzroka svađe. Ako kažete “nema veze” isto je kao da ste rekli “Da, nešto nije u redu, ali jednostavno se nemam snage prepirati s tobom jer svejedno ne bi shvatio”.

Dobro

Isti učinak ima kao i ostale riječi jer zapravo ne mislite da je “dobro” već da nije. Zapravo govorite “Nisi u pravu, ali trenutno ne mogu niti slušati tvoj glas pa smo završili s ovom svađom”.

Ohladi

Niti jedna riječ ne može toliko iznervirati nekoga kao kad mu partner usred svađe kaže da ohladi. Ne, neće ohladiti jer bez obzira o čemu se svađate, toj je osobi to bitno i zbog toga je i počela prepirka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...