Ovo je 6 namirnica koje možete jesti bez grižnje savjesti jer pomažu u mršavljenju

Jesti i mršavjeti. To je san svih koji se bore s viškom kilograma. Ali ne mora zvučati kao utopija, postoje namirnice koje su toliko siromašne kalorijama da u njima možete uživati bez imalo grižnje savjesti.

Grejp

Pola grejpa ima 52 kalorije i sadrži vitamine A, C i B6.

Ako vam ne paše okus grejpa “zakamuflirajte” ga u voćnoj salati s drugim voćem. To će dodati vašem obroku malo više kalorija, ali dobit ćete “obilniji obrok” s manje kalorija.

Rotkvica

Ovi mali crveni niskokalorični “paketići” prepuni su vlakana. Zanimljivo je da jedna prosječna rotkvica iam tek jednu kaloriju. Da, dobro ste pročitali. Jednu. Slobodno uživajte u svakom zalogaju.

Cvjetača

Cvjetača je ukusna i jeftina namirnica koju možete često uvrštavati na svoj jelovnik. Prosječna količina poslužena na jednom tanjuru osigurat će vam u 25 kalorija 2,5 grama vlakana i 2 grama proteina.

Ovo povrće zahvalno je jer ga možete pripremiti na mnogo načina tako vam neće brzo dosaditi.

Slanutak

Pola šalice slanutka ima 130 kalorija, ali i čak 6 grama vlakana i 7 grama proteina.

Pileći temeljac

Ništa brže ne dodaje kaloriju nekom obroku od dodatka jestiva ulja. Čak i maslino voulje ima 120 kalorija u količini jedne jušne žlice. Kada to određena vrsta obroka dopušta, umjesto ulja jelu dodajte pileći temeljac.

Kokice

Kokice su niskokalorične, ali svakako, ako ste u mogućnosti, napravite ih sami. Izbjegavajte one za mikrovalnu pećnicu jer mogu sadržavati dodatni šećer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...