Ovo je 6 znakova zbog kojih morate odmah prekinuti ljubavnu vezu!

Početak veze odnosno takozvana faza medenog mjeseca za neke prethodi cjeloživotnoj vezi, a za druge je lijep početak veze koja neće potrajati. Međutim za neke je i početak nasilne veze, a tada je takozvana faza medenog mjeseca samo iluzorno zatišje pred oluju.

Znakovi upozorenja da će veza postati nasilna postoje, no nije ih jednostavno prepoznati i prihvatiti. Šest najčešćih takvih znakova donosi Huffington Post a prenosi Večernji list.

1. Idete prebrzo

Ona ga želi vidjeti svaku večer, on se želi useliti nakon mjesec dana. Nasilni partner ili partnerica može tvrditi da ste savršeni jedno za drugo, da je to ljubav na prvi pogled, da ste srodne duše… Nažalost, želja za takvim ponašanjem daje kontrolirajućim partnerima najbolju priliku da preuzmu potpunu kontrolu nad rasporedom i životom drugog partnera.

2. Nerealna očekivanja

Njihova sreća ovisi o partneru. Ako ne živite prema njihovim očekivanjima, to je kraj svijeta.

3. Hiperosjetljivost i ljubomora

Ljubomorni partneri često pretjerano reagiraju na male stvari poput komentara, šala ili malih problema. Nasilnici često imaju nisko samopouzdanje te sve doživljavaju osobno.

4. Neumjereno darivanje

Jedan od znakova upozorenja je obasipanje novog partnera darovima, posebno kada se partner ne osjeća ugodno zbog toga. To stvara temelje da se na bilo kakve prigovore novog partnera odgovori optužbama za nezahvalnost ili pohlepnost.

5. Nametnuta izolacija

Nametnuta izolacija počne tako da vaš partner kritizira i čini da se vaši prijatelji osjećaju nepoželjno. Nasilnici će pokušati učiniti da se osjećate krivima jer želite provesti vrijeme s prijateljima i obitelji.

6. Zlobno ili nasilno ponašanje prema drugima

Znakovi da je netko zlostavljač mogu se vidjeti i u načinu kako se ta osoba ponaša prema drugima. Naprimjer, netko se slučajno zabije u njega na ulici, a on odgovori uvredama iako nije uopće ozlijeđen. Ili ona naprimjer kritizira sve ostale žene u sobi i nije je briga tko će je čuti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...