Cestitka_Uskrs

Petra Kovačević: “Branimir Mihaljević zamijetio me još kao djevojčicu. Čekao je da postanem punoljetna…”

Branimir Mihaljević zamijetio me još kao djevojčicu. Usjekla sam mu se u pamćenje, ali sam bila premlada da bismo išta ozbiljno počeli. Čekao je da postanem punoljetna i tada smo i ozbiljno počeli surađivati, kaže Petra Kovačević za Jutarnji List.

Ona je mlada, talentirana, atraktivna, zna točno što hoće i pred njom je itekako blistava budućnost na hrvatskoj glazbenoj sceni. A tek joj je 21 godina. Bila je jedva punoljetna kad je njezina prva pjesma “Ajmo plesat” postala hitom ljeta 2013.

Već tada su Petru prozvali “hrvatska Beyonce”, jer nije tajna da su mladoj Riječanki upravo Beyonce iShakira glazbeni uzori. Samopouzdanje joj je svakako jedan od jačih aduta, a kad nešto poželi Petri ništa ne može stati na putu do ostvarenja jer da želi postati pjevačica znala je već kad joj je bilo sedam, a onda je, uz podršku roditelja, osvajala svoj put prema vrhu stepenicu po stepenicu. Hitovi su se redali, a redaju se i dalje…

Pjevanje u zboru

Kad mi je bilo pet godina, počela sam pjevati u zboru Mali Riječani, gdje sam se nekako uvijek isticala od ostale djece, i svima je postalo jasno da mi je zapravo mjesto samoj na sceni. Solistički nastupi zaredali su na Malom Velikom Mikrofonu, i to sedam godina uzastopce, gdje sam svaki put bila nagrađivana. Na tom festivalu su me primijetili i u žiriju, i kad mi je bilo 12 dobila sam priliku napraviti duet sBorisom Novkovićem za božićnu pjesmu “Veliko srce”, počela je s nabrajanjem Petra Kovačević. No, mlada glazbena nada nije stala samo na festivalima, već se prijavila i za Story Super Nova junior, gdje je u moru od nekoliko tisuća djece izabrana za finale među sto najboljih i osvojila put u Pariz.

No, njezina ozbiljna glazbena karijera počela je u trenutku kad je, igrom slučaja, upoznala producenta Branimira Mihaljevića koji je odmah prepoznao njezin potencijal i napisao joj prvu pjesmu “Ajmo plesat” kojom je odmah osvojila publiku. Nije bilo sumnje da se rađa nova zvijezda domaće scene.

Branimir me zapravo zamijetio još kao djevojčicu. Nekako sam mu se usjekla u pamćenje, ali tada sam bila premlada da bismo išta ozbiljno počeli, a tada mi je i škola bila prioritet. Čekao je da postanem punoljetna i baš tada smo i ozbiljno počeli surađivati. Zvijezde su nam se jednostavno poklopile jer ne mogu ni zamisliti boljeg producenta od njega. Doslovce se brine za svaki detalj moje karijere, priča simpatična Petra.

Nakon hita “Ajmo plesat” nije prošlo dugo, a Petra je već imala sljedeću uspješnicu “Kad se obogatim”, pa “Neka uče od nas”, ali pravi uspjeh je uslijedio pjesmom “Buka, galama” koja bilježi više od sedam milijuna pregleda na YouTubeu.

U Hrvatskoj je počela nastupati tek ove godine, no u susjednoj Sloveniji Petra ima status prave zvijezde, pa je tako na koncertu u organizaciji slovenskog radija Aktual s Petrom uglas pjevalo više od tri tisuće ljudi.

Predivan osjećaj

Gdje god da nastupam, na pozornici ostavim i srce i dušu. Publika je ta koja me pokreće i predivan je osjećaj kad osjetiš da ti se ljubav vraća. To mi daje energiju za dalje i svaki novi nastup novo je iskustvo i novi užitak. Ne bih mogla ni zamisliti da se bavim nečim drugim, kaže Petra.

No, pjevanje nije jedina Petrina strast. Voljela bi se, kaže, okušati i u glumi, a nedavno je počela svirati i gitaru.

Za 21. rođendan sam dobila gitaru od meni posebne osobe, i to mi je bio dodatni motiv da je počnem svirati. I ranije sam je svirala, ali ova je sad baš ozbiljni angažman. Čak razmišljam i o tome da počnem nešto pisati. Bilo bi fora otpjevati svoju autorsku pjesmu, najavljuje Petra.

Trenutno ova mlada pjevačica radi na svom prvom albumu, koji bi trebao izaći na proljeće, a o tome koju će pjesmu odabrati za najavu albuma još uvijek razmišlja. U međuvremenu niže koncerte, svakog vikenda nastupa u nekom drugom gradu, ali kad ti je 21, ništa nije teško.

Energičan ples

Svoj itekako atraktivan izgled, osim prirodi, može zahvaliti i redovitom vježbanju i zdravoj prehrani.

Pazim na to što jedem, ali to ne znači da si ne priuštim i junk food s vremena na vrijeme, posebno nakon svirki. Bilo bi glupo da sam opsjednuta baš sa svakim zalogajem. A ako i nakupim koji kilogram viška, vrlo ga brzo izgubim na pozornici jer glazba koju izvodim jednostavno iziskuje energični ples, objašnjava pjevačica.

Iako svoj ljubavni život želi zadržati za sebe, dalo se naslutiti kako postoji netko poseban. A kako bi tako atraktivna mlada djevojka i mogla biti sama?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...