Plesna udruga Nimeta organizira radionice Modernog plesa i klasičnoga baleta

Plesna udruga Nimeta organizira radionice Modernog plesa i klasičnoga baleta
27.09.2015 Radionice Andrea Solomun i Ema Janković

Prva radionica od 10 do 13:00 sati pauza od 13:00 14:00 sati
Druga radionica od 14:00 do 17:00 sati

Info i prijave: Mirjam 0916042849 ili [email protected]

27.09 od 10 do 13 sati class balleta i class modernoga u trajanju od sat i pol svaki.

27.09. od 14 do 17 sati jedan class u trajanju od 3 sata sa kontakt improvizacijom, osnovama više modernih tehnika, te na kraju učenjem repertoara njihove predstave, koje će voditi obje.

Andrea Solomun | Opis classa (BALET):

1 h i 30 min plesne radionice

Class klasičnoga baleta intermediate razine. Obuhvaćati će prolazak svih vježbi tipičnoga classa baleta uz veći naglasak na bazičnoj tehnici, držanju centra i pozicioniranju tijela. Iza toga će slijediti vježbe kroz prostor i skokovi.
Možete plesati i u čarapama, nije potrebno nositi baletnu obuću ukoliko je ne posjedujete, Važno je imati odjeću u kojoj se vidi tijelo.

Ema Jankovic | Opis classa (MODERNI):

1 h i 30 min plesne radionice

Class ce biti baziran na baletu i modernim tehnikama (release, Cunningham, floorwork). Nakon početnog zagrijavanja , slijediti će stilizirane baletne vježbe kako bi se adekvatno zagrijalo tijelo i osposobilo za daljnji rad. Prije završne sekvence koje kombinira kvalitete mekoće sa preciznošću pokreta, fokusirati ćemo se i na vježbe kroz prostor koje koriste pod, ekstreme tijela i funkcionalnost centra.

Dance Company &M | Opis classa (MODERNI):

3 sata plesne radionice- sastavljene od zagrijavanja, učenja repertoara iz predstave i kreativnog interaktivnog dijela.
Jednodnevna plesna radionica temelji se na elementima iz istoimene predstave „Prison of decision“. Polazište radionice je odnos dvoje ljudi i pokret koji proizlazi iz tog odnosa.
Radionica će se sastojati od tri dijela – u prvom dijelu će se raditi klas sa naglaskom na više plesnih tehnika kao svojevrsnu pripremu za drugi dio koji sačinjava rad na jednoj od sekvenci iz same predstave (biti će prilagođena razini znanja samih polaznika radionice). Treći dio radionice biti će interaktivan dio sa zadanim zadatkom istraživanja pokreta u skladu sa temom predstave.
Polaznici radionice moraju biti prethodno upoznati sa suvremenim plesom ili imati osnovno znanje neke od plesnih tehnika (balet, jazz, moderni, suvremeni, Horton, Graham…).

Andrea Solomun hrvatska je profesionalna plesačica,pedagog i koreograf. Završila je Školu za klasični balet na Ilirskom trgu u Zagrebu, usavršavala se na Alvin Aily Summer Intensiveu u New York, te se dodatno nadograđivala na raznim plesnim radionicama u SADu i diljem Europ, podvodstvom renomiranih svjetski priznatih umjetnika popu Akram Khana, Jorge Vasqueza Tokyo, A.M Forsythe, Pedro Ruiza itd
Sudjelovala je na brojnim međunarodnim projektima poput La Femme koreografa Saint Louise Rhinoa, mjuziklu Footloose Igora Barberića i mjuziklu Celebrations Freda Manna( Alvin Ailey Theater) kao i u djelima lokalnih autora poput: Ništa nije krivo A.Mišić O. Vucinić.
Podučava diljem Hrvatske,ali i međunarodno, te je vlasnik plesnog studia Andreina Soba.
Ema Janković je profesionalna plesačica iz Hrvatske. Završila je TrinityLaban plesni konzervatorij u Londonu, tijekom kojeg je odradila radni staž sa NDTII i Joss Arnott Dance Company. Nakon studija, nastupala je u projektu “La Femme” Saint Louis Rhinoa u Hrvatskoj, u “Glasshouses” sa Lewis Major Dance Company u Londonu, te je do nedavno bila dio Jasmin Vardimon 2(JV2) Pripravnicke Kompanije.

Osnovale su plesnu kompaniju Dance Company &M

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...