Pokrenuta istraga protiv dr. Radmana zbog smrti sedmogodišnjeg Roka Begonje

Na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Zadru pokrenuta je istraga protiv doktora Darka Radmana kojega se tereti da je nesavjesnim liječenjem prouzrokovao smrt sedmogodišnjeg Roka Begonje iz Svetog Filipa i Jakova.

Sedmogodišnji Roko prije sedam mjeseci tragično je preminuo od septičkog šoka kojeg je prouzrokovao šarlah na koji 65-godišnji Radman nije propisno reagirao.

Odvjetništvo gaji osnovanu sumnju da je doktor Radman propustio obaviti hitni medicinski premještaj djeteta u Opću bolnicu Zadar na hospitalizaciju i daljnje pretrage te nesretnom djetetu propisati adekvatnu terapiju.

Tvrdi se kako je Darko Radman znao da je djetetu dijagnosticiran šarlah, da se nalazi na terapiji Sumamedom, da ima temperaturu, kako otežano diše i povraća te da ima problema s mokrenjem s čime su doktora upoznale majka i baka djeteta. Na svoje je oči također vidio da je koža djeteta blijedoplava te da simptomi nedvojbeno ukazuju na pogoršanje zdravstvenog stanja djeteta i upalu pluća.

Osnovano se sumnja da je bio svjestan da bi neupućivanjem djeteta s takvom dijagnozom na bolničko liječenje moglo doći do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja te da je, olako držeći kako dijete nije vitalno ugroženo i kako neće doći do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, otpustio dijete na kućno liječenje te preporučio daljnju primjenu terapije Sumamedom i prepisao antipiretike za sniženje temperature, poručilo je zadarsko tužiteljstvo.

Sve ovo je prouzrokovalo da dijete nakon pogoršanja zdravstvenog stanja i hitnog smještaja u Jedinicu intenzivne njege Opće bolnice Zadar umre u bolnici, 16. veljače 2015. godine.

S čime će sve uroditi istraga znat će se po njenom završetku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...