Političke stranke plaćat će zakup javnog prostora

Političke stranke i nezavisne liste u Zadru plaćat će zakup javnih prostora za svoje skupove, kao i za postavljanje info-štandova u svrhu političke promidžbe. Cijena zakupa iznosit će 10 kuna po metru četvornom.

Naime, kako je objašnjeno na Kolegiju gradonačelnika, Odluka Grada Zadra o zakupu javnih površina usklađena je sa Zakonom o financiranju političkih stranaka, zbog čega će se besplatno korištenje javnih prostora smatrati donacijom. Samim time, odbačena je dosadašnja mogućnost da stranke budu oslobođene plaćanja zakupnine.

Političke stranke i dalje će svoje skupove moći održavati na Narodnom trgu, Trgu pet bunara i Obali Petra Krešimira IV, a štandove postavljati na Poluotoku, u Širokoj ulici i na Narodnom trgu.

Gradonačelnik može odobriti oslobađanje od plaćanja zakupnine kad se javnom površinom koriste pravne osobe kojima je osnivač Grad Zadar, udruge koje su proizašle iz Domovinskog rata, humanitarne udruge i ustanove koje skrbe o odgoju i zaštiti djece, mladeži, invalida i starijih osoba i to ukoliko prostor koriste za održavanje manifestacija humanitarnog i sličnog karaktera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...