Pomrsila mu planove: Htio opljačkati mjenjačnicu, a naletio na kendoku!

Zahvaljujući refleksnoj i brzoj reakciji mlade Š.S. (25), 20-godišnjem Britancu neslavno je propao pokušaj pljačke jedne novaljske mjenjačnice.

Kako je izvijestila PU Ličko – senjska, 24. kolovoza uhvaćen je 20-godišnji razbojnik iz Velike Britanije koji je s motociklističkom kacigom kasno navečer upao u mjenjačnicu u Novalji, iz blagajne ukrao 7600 eura i 2000 čeških kruna i pobjegao, odgurnuvši zaposlenicu mjenjačnice koja mu je pružila otpor.

Upravo zahvaljujući tom otporu kojem se svakako nije nadao, s novcima nije stigao daleko.

– Pljačkaš je došao u dva navrata, prvog puta je bio izvidjeti situaciju i saznati gdje držimo novac. Vratio se nakon 20 minuta s kacigom na glavi i ciljano krenuo uzeti stranu valutu, saznajemo od mlade djevojke koja je mladiću pomrsila planove.

– Refleksno sam reagirala, zgrabila sam ga za ruku bez premišljanja i istrgnula mu plastičnu foliju s novcima i počela vrištati kako bih alarmirala okolinu, prepričava nam neustrašiva Š.S. o nesvakidašnjem podvigu kojim je spriječila Britanca da se izvuče glatko kako je planirao.

Provalnik joj nije ostao dužan, pa je uzvratio naguravanjem. S.Š se nije lako predala te mu je mu pružala otpor dovoljno dugo da privuče pažnju ljudi koji su se nalazili u blizini. No, u jednom trenutku Britanac je zgrabio novac, bacio djevojku na vrata i provukao se van.

– Zaradila sam par modrica, ali ništa strašno, kaže nam mlada djelatnica mjenjačnice i dodaje kako priznaje kako nije razmišljala ima li napadač pri ruci kakvo oružje, već je reagirala instinktivno.

Provalnik je istrčao na cestu, gdje ga je jedan dečko oborio na pod kako bi vratio djevojci ukradeno, misleći da joj je ukrao torbicu. Nije znao da radi u mjenjačnici i da je riječ o popriličnoj svoti novca.

Pljačkaš je pobjegao, ali nije stigao daleko. Zahvaljujući hrabroj heroini, već su svi znali što se dogodilo. Presvukao se u obližnjem parku, gdje su ga primijetili komunalni redari i takstisti koji su ga presreli u blizini parka. U međuvremenu, Š.S. je zaključala vrata mjenjačnice i pozvala policiju.

– Pljačkaš je vjerojatno imao pomagača, jer se na nadzornim kamerama vidi da se s nekim dopisuje. Pretpostavljam da ga je netko čekao na motociklu kako bi mogli pobjeći, no nije ispalo kako su planirali. Međutim, provalnik se brani šutnjom i ništa ne priznaje. Svi dokazi policije, uključujući DNK analizu upućuju na to da je upravo on pokušao počiniti pljačku, objašnjava nam Š.S. i kaže da se Britanac trenutno nalazi u jednomjesečnom pritvoru u Zadru.

– Policija me pitala zašto sam reagirala tako kako jesam. Moja je reakcija bila refleksna. Naime, treniram kendo u kendo klubu OUKA u Zadru dvije godine, kaže Š.S. koja svoj instinkt i vještu reakciju pripisuje upravo ovoj borilačkoj vještini.

Zahvaljujući ovoj hrabroj djevojci, mladić će se kući vratiti s nezaboravnim zatvorskim iskustvom, umjesto s podebljim novčanikom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...