Pravo ste mrzovoljno gunđalo? To nije ništa loše, dapače

Optimizam je dobar za ljude iz više razloga, no to ne znači da jepesimizam loš, pogotovo ako želite biti uspješni u životu, pokazalo je autstralsko istraživanje. Naime, zaključak znanstvenika je vrlo zanimljiv – prava doza negativnosti čini ljude odlučnijima, a zbog pesimizma ujedno i pažljivije slušaju te su općenito bolji ukomunikaciji.

Štoviše, pokazalo se da u stresnim situacijama gunđala plivaju kao ribe u vodi, za razliku od vječnih optimista, jer su promišljeniji i daleko bolje percipiraju svoju okolinu i, posljedično, reagiraju puno kvalitetnije, javlja Metro portal.

Već je u cijelom nizu prijašnjih istraživanja dokazano kako pesimisti bolje uočavaju detalje i puno preciznije čitaju izraze lica sugovornika, pa se na temelju tih rezultata može lako shvatiti zašto su neki od najvećih vođa u povijesti bili – pesimisti.

Istraživači su naveli primjer Winstona Churchilla koji je bio poznat po svojim depresivnim epizodama koje nije shvaćao tragično, nego ih je upravo koristio kako bi okrenuo neku tešku situaciju u svoju korist.

Stoga, ako vam je čaša uvijek napola prazna, ne očajavajte – to je znak da možete postati vrlo uspješni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...