Prigodom umirovljenja Nives Kozulić pismom se obratila javnosti

Povodom svojeg umirovljenja dugogodišnja ravnateljica Županijskog zavoda za prostorno uređenje Nives Kozulić pismom se, kojeg prenosimo u cijelosti, oprostila od suradnika, prijatelja i javnosti.

Dragi suradnici, dragi prijatelji, dragi sugrađani,
u prigodi mojeg umirovljenja, imam neodoljivu želju uputiti vam nekoliko riječi. 
Moja sudbina, više nego li moj svjesni odabir, vezala me u mojem stručnom djelovanju za ono što predstavlja najveću nacionalnu vrijednost, a to je hrvatski prostor. I onaj prirodni i onaj kulturni. 
Nakon radnog vijeka posvećenog razvitku i zaštiti tih iznimnih vrijednosti svakodnevno se propitujem: kako sam se nosila s tim sudbinskim izazovom, jesam li odgovorila velikom povjerenju koje mije ukazano, jesam li zadovoljna onim što smo postigli?
Pokušavajući odgovoriti na ta pitanja, prvo želim izraziti svoj osjećaj sreće i zahvalnosti što sam imala mogućnosti djelovati baš u ovom području. Taj isti osjećaj prepoznala sam kod mnogih od vas koji ste me uporno pratili u naš osobiti prostor sačuvamo i unaprijedimo.  Zahvalna sam vam beskrajno za svaku gestu razumijevanja, za svaku riječ podrške, za ustrajnost na služenju zajedničkom dobru, bez obzira na sva iskušenja kojima smo se morali suočavati. Jer vrijednost prostora kojim smo se bavili poprište je mnogih partikularnih interesa, često i onih koji se žele ostvariti na štetu zajedničke dobrobiti. Uravnotežiti legitimne, ali često i sukobljene interese koji se žele realizirati u mediju najviše vrijednosne razine, a to je prostor, bilo je naše svakodnevno iskušenje.
Koliko smo u tome uspjeli, pokazat će buduća vremena. Ono što mogu bez zadrške svjedočiti jest naša ustrajnost u kontinuiranoj bitci za očuvanje i unaprjeđenje našeg prostora, a bez obzira na turbulencije kojima je bio izložen. Iz nje smo često izlazili traumatizirani ili snuždeni zbog teških kompromisa koje smo morali prihvaćati, ali nikad ne izdajući poslanje koje nam je dodijeljeno.
Svima vama koji ste mi u opetovanim izborima na dužnost ravnateljice Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije ukazali to veliko povjerenje, svima vama koji ste me na tom putu slijedili i podupirali, a ponekad zajedno brodili i neugodne trenutke, svima vam se jednako, još jedanput, od srca zahvaljujem!
Isto tako željela bih da se suradnja nastavi i s mojim nasljednikom Stjepanom Gverićem, dugogodišnjim djelatnikom Zavoda.
Vaša Nives Kozulić
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...