Prijavite se na nacionalno natjecanje za TEDxBinnenhof

Ministarstvo poduzetništva i obrta poziva hrvatske inspirativne i inovativne poduzetnike, od start-upova do etabliranih tvrtki, da se prijave na nacionalni natječaj za sudjelovanje na TEDxBinnenhofu koja se odvija pod sloganom Made in Europe.

Na ovom natječaju sudjeluju sve države članice Europske unije koje biraju poduzetničku ideju, a odabrat će se 10 ideja za veliko finale u ožujku 2016. godine na TEDx Binnenhof. Svaka država članica EU provodi nacionalnu selekciju putem koje se odabire jedan poduzetnik s odabranom idejom.

Hrvatski poduzetnici mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca do 14. rujna.

Kakva se poduzetnička ideja traži?

  • – Ideja ili invencija za koju publika nije čula ili značajna ideja (koju je publika možda čula) s novim argumentima koji izazivaju dosadašnje perspektive;
  • – poduzetničko rješenje za globalne izazove; ideja koja ima društveni učinak;
  • – odnosi se na Europu;
  • – razumljiva je za široku publiku;
  • – inspirirajuća je i povezujuća;
  • – ne smije imati prodajni karakter niti smije sadržavati političke i/ili vjerske poruke;
  • – idejom se ne smatra samo priča ili lista činjenica; dobra ideja naslanja se na određene dokaze ili opservacije te iz njih izvodi zaključke.

Na temelju ispunjenog obrasca nacionalni žiri odabire najviše do 10 kandidata za predstavljanje ideje uživo. Osim navedenih kriterija natječaja vezanih za kvalitetu same ideje, na predstavljanju uživo ocjenjivat će se i kvaliteta prezentacije. Odabrani nacionalni pobjednik putuje na polufinale na SME Assembly u Luksemburg u studenom 2015. gdje zajedno s ostalih 27 predstavnika predstavlja svoju ideju. Na SME Assembly međunarodni žiri i publika odabiru deset najboljih europskih ideja/rješenja za predstavljanje na TEDxBinnenhof Made in Europe. Nacionalnom pobjedniku troškove smještaja i puta pokriva Europska komisija.

Više o projektu možete pronaći na službenim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta www.minpo.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...