Priroda se pobrinula za lijekove, sve što ljudi trebaju napraviti je koristiti ih na pravi način

Češnjak – kralj povrća bez konkurencije, svojom aromom i mirisom predstavlja savršen začin, a kako je fantastičan prirodni antibiotik koji ne uništava zdrave bakterije, treba ga koristiti što češće.

Glavni sastojak je hlapljivo ulje s alinom koji se rezanjem ili prešanjem razgrađuje u alicin, koji češnjaku daje antibiotičko djelovanje. Usporava rast bakterija, te uspješno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripe.

Čili papričice – poznate pod raznim imenima, ove ljute papričice sjajan su začin, no kad se u priču uključi i kapsaicin, moćan sastojak koji je sjajan analgetik i ima antibakterijske i protuupalne učinke, dobili ste lijek.

Preporučene količine: 1/2 žličice dnevno kao dodatak jelu ili ga podijelite u dvije šalice čaja ili soka.

Preporučene količine: 2 do 4 češnja češnjaka dnevno kao dodatak jelima ili u salati, a kome ne smeta miris i snažan ljuti okus može ga pojesti i sirovog.

Ulje origana – dobiva se iz lišća origana i služi prvenstveno kao lijek zbog sastojka carvacola. Dokazano je da ubija 25 raznih vrsta štetnih bakterija.

Preporučene količine: 1 do 4 kapi tri puta dnevno nakapati u šalicu čaja ili čašu soka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...