Prve izbjeglice stigle u Tovarnik

Autobusi koji su prethodnih dana prevozili izbjeglice iz Preševa prema granici Mađarske i Srbije od sinoć se preusmjeravaju na Šid i granicu s Hrvatskom.

U Šid je jutros oko 6 sati stigao autobus s oko 50 izbjeglica, koji su potom krenuli pješice prema Tovarniku. Radi se većinom o ženama i djeci.

Prije dolaska do granice skrenuli su u polje kako bi pokušali ilegalno prijeći granicu.

Kako iz Tovarnika javlja reporterka N1, nekoliko izbjeglice prešlo je granicu preko kukuruzišta i stigli su u Tovarnik.

U Tovarniku je spreman županijski stožer za zaštitu i spašavanje, a spremne su i ekipe Crvenog križa. Čekaju dolazak izbjeglica.

Kako je jučer javila reporterka N1 iz Preševa, na autobusima u kojima se prevoze izbjeglice piše “Šid” i “Hrvatska”. Do promjene rute prijevoza migranata došlo je nakon jučerašnjeg zatvaranja graničnih prijelaza između Srbije i Mađarske, zbog čega je stotine migranata ostalo “zarobljeno” u pograničnom područuju.

Izbjeglice su zbunjene događanjem jer prvi put čuju za rutu, ali polako ulaze u autobuse i kreću. Od Preševa do Šida autobusom se putuje najmanje šest sati.

Reporterka je javila reporterka N1, grupa prijevoznika organizirala se kako bi prevezli izbjeglice. Deseci autobusa su krenuli na put. Izbjeglicama prijevoz naplaćuju između 25 i 35 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...