Radnicima Kemoplasta nije isplaćeno 20 plaća!

Bivši radnici nekad čuvene tvrtke Kemoplast d.o.o. Zadar danas ispred Doma sindikata na mirnom prosvjednom skupu traže isplatu 20-tak plaća, što je najveći dug prema radnicima od svih tvrtki u RH. U prosjeku svaki od radnika potražuje oko 150 tisuća kuna.

Tvrtka Kemoplast d.o.o., koja je proizvodila i bila specijalizirana za proizvodnju PVC cijevi, kao jedina takve vrste u RH, nakon neuspjele predstečajne nagodbe završila je u stečaju, koji traje već više od godinu dana, a radnici su ostali bez posla, plaća i otpremnina.

S prosvjednog skupa bivši radnici zahtijevaju od nadležnih državnih institucija i tijela da im se što prije osigura isplata svih plaća i otpremnina, kao i ubrzanje stečajnog postupka te pronalazak kvalitetnog investitora, koji bi pokrenuo proizvodnju u poslovnoj zoni Grabi u Poličniku i koji bi preuzeo obveze prema radnicima, Croatia banci i Hypo leasingu, koji su najveći vjerovnici. Radnici apeliraju i na državne institucije, posebno na Ministarstvo gospodarstva, da se aktivnije uključe u rješavanje slučaja Kemoplasta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...