Sretan rođendan! Zadarski komorni orkestar djeluje već 55 godina

U ponedjeljak, 28. rujna, Zadarski komorni orkestar proslavit će 55 godina djelovanja, odnosno 30 godina od osnivanja Udruge.

Svečana proslava započinje u 11 sati kada će se u Gradskoj loži održati promocija monografije autorice Dine Bušić pod nazivom “Zadarski komorni orkestar – 30 godina Udruge/55 godina djelovanja”. Ovo je prvo izdanje monografije koje donosi kronološku povijest jedinog profesionalnog glazbenog tijela u Zadru.

Istoga dana održat će se svečani koncert u Katedrali Svete Stošije s početkom u 20:30 sati. Dirigent će biti maestro Ivan Repušić, a nastup će održati i svjetski priznata violončelistica Monika Leskovar.

Na programu će biti Moba Šime Dešpalja, skladba kojom je Orkestar na 1. Glazbenim večerima u sv. Donatu započeo svoju povijest, a koja je u međuvremenu postala zaštitnim znakom ansambla.

Violončelistica Leskovar će izvesti Rokoko-varijacija u A-duru op.33 Petra Iljiča Čajkovskog, a u drugom dijelu koncerta Zadrani će izvesti 4. Simfoniju u B – duru op. 60, Ludwiga van Beethovena.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...