Tjedan OPG-ova Zadarske županije

Zadarska županija i Program Ujedinjenih naroda za razvoj pozivaju na “Tjedan obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije, koji započinje u subotu 26. rujna, u 9 sati ispred trgovačkog centra Supernova Zadar proslavom druge godišnjice uspješnog rada Seljačke tržnice.

Seljačku tržnicu tom će prigodom posjetiti Daniel Segarić pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije, Ivana Laginja, voditeljica područnog ureda UNDP-a u Zadru te Vlado Kovačević, ravnatelj Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) koja od siječnja 2014. upravlja Seljačkom tržnicom, prenosi Radio Zadar.

Za vrijeme proslave posjetitelji će imati priliku degustirati domaće proizvode dok će najsretniji kupci biti nagrađeni bogatom poklon košarom ili UNDP-ovom publikacijom “Tradicijske sorte i pasmine Dalmacije”, koja na 600 stranica opisuje bogatstvo poljoprivredne bioraznolikosti Dalmacije, njenih tradicionalnih biljnih vrsta, sorti i pasmina, kao i bogatim poklon košarama s proizvodima Seljačke tržnice.

Obilježavanje se nastavlja u ponedjeljak 28. rujna posjetom medija poljoprivrednom gospodarstvu Šušić u Ruplju kod Poličnika gdje će se upoznati sa šest OPG-ova Zadarske županije.

Program završava u srijedu, 30. rujna predstavljanjem Smjernica za regionalno brendiranje poljoprivrednih proizvoda Zadarske županije i znaka po kojem će se razlikovati visokokvalitetni poljoprivredni proizvodi iz Zadarske županije. Predstavljanje će se održati u vremenu od 10 do 12 sati u Velikoj vijećnici Doma županije u Zadru (Božidara Petranovića 8).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...