Tvrtka “Sangrad” ponudila najbolje rješenje za izgradnju Novog kampusa

Jednoglasnom odlukom stručnog žirija na čelu s profesorom Emilom Šverkom, arhitekt i vlasnik tvrtke Sangrad Vedran Pedišić dobio je prvu nagradu na natječaju za idejeno arhitektonsko rješenje novog sveučilišnog kampusa na prostoru bivše vojarne Franka Lisice u Zadru. Za svoju viziju zgrade fakulteta i studentskog dormitorija te za zgradu studentske menze i studentskog paviljona Pedišićvi njegovi suradnici nagrađeni su i novčano, i to iznosom od 160 tisuća kuna.

Drugu nagrada u iznosu od 105 tisuća kuna vješto oko stručnog žirija dodijelilo je radu tvrtke “ARHIV arhitektura i urbanizam”, dok je treću nagrada u iznosu od 70 tisuća kuna dobio Damir Mance sa suradnicima,

Četvrta nagrada u visini 50 tisuća kuna dodijeljena je Zali Likavcu i suradnicima, a peta nagrada u iznosu od 35 tisuća kuna pripala je radu Božice Vojnović i Nikole Arambašića sa suradnicima.

Nakon što primi nagradu, pobjednik natječaja preuzima obavezu izraditi aproksimativni troškovnik prema odabranom, prvonagrađenom idejnom rješenju bez sklapanja dodatnog ugovora. Ako sve prođe kako je planirano, početak gradnje možemo očekivati u drugoj polovini 2016. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...