U Domu na žalu fotografi amateri održali premijernu izložbu

Četvrti po redu ljetni tečaj digitalne fotografije za amatere održan je u Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu u Preku. Školu je kao i do sad vodio umjetnik Senko Sorić.

Na tečaju su sudjelovale dvije grupe – odrasla s tri polaznika te dječja sa šest.

Fotografije su izložili: Enola Brižić, Lisa Gregov, Lucija Marcelić, Matia Pažanin, Roko Pažanin, Saša Lena Grozdanov (dječja skupina), te Ante Župan, Helana Mazić, Mate Rančić (odrasli).

Odabrali smo po 5 fotografija od svakog sudionika tečaja. Nije bilo lako odabrati pet najboljih fotografija, jer je bilo uistinu velika konkurencija. Drago mi je da su se ove godine priključili i odrasli koji su pokazali svoj talent u pronalaženju vlastitih kadrova, dok su djeca bila iznimno poslušna i upijala sve savjete tijekom tečaja. Kroz ljeto smo obišli gotovo cijelu Ugljan i Pašman u potrazi za što boljim kadrovima, a bili smo i u Zadru gdje smo fotografirali zalazak sunca, koji je zahvaljujući legendarnom Alfredu Hitchocku postao zaštitni znak našeg grada, istaknuo je voditelj tečaja Senko Sorić.

Zadovoljna sam viđenim fotografijama, očito je da na otoku ima talenata. Hvala Senku Soriću koji je opet volonterski odradio ovaj tečaj i nadam se da će i idućih godina biti nastavljena ova tradicija, rekla je ravnateljica POU Dom na žalu Mladenka Mašina.

Drago mi je da su djeca ljetne praznike iskoristila za korisne aktivnosti. Osnovna škola Valentina Klarina u projekt se uključila kao partner POU-a Dom na žalu, baš kao i u brojnim drugim projektima. Sukladno viđenim na izložbi očito je da imamo talente u brojnim aktivnostima, poručio je ravnatelj OŠ Valentin Klarin Kristijan Smud.

Nakon završenog tečaja sudionici su nagrađeni diplomama, a izložbu njihovih fotografija ćete do kraja rujna moći pogledati u Domu na žalu u Preku na otoku Ugljanu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...