Željko Maržić na otvorenju

U Lepoglavi 19. međunarodni festival čipke; Izlagat će Pažani, nazočan i gradonačelnik

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Gradonačelnik Paga Željko Maržić bit će nazočan na otvorenju 19. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi koji kreće danas u 18 sati, a trajat će sve do 20. rujna. Festival je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na festivalu će se prezentirati primjerci čipke iz Belgije, Poljske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Njemačke, ali naravno i iz Hrvatske. Hrvatski predstavnici dolaze iz Paga, Lepoglave, Sv. Marije, Hvara, Trga kraj Ozlja i Sikirevaca.

Pri tom valja napomenuti kako su hvarska, paška i lepoglavska čipka zaštićena nematerijalna kulturna baština pri UNESCO-u.

Tema ovogodišnjeg festivala je – Čipka i priroda, pa će i većinu izložaka na festivalu krasiti upravo motivi iz biljnog i životinjskog svijeta.

Uz čipku prezentirat će se i filatelija te tradicionalne rukotvorine, a bit će organizirane i radionice, prezentacije, predavanja te prigodni glazbeni program.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO, Varaždinska županija i Grad Lepoglava.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar