Održan susret s mladima pod nazivom “It’s your turn for social changes”

U Velikoj vijećnici Zadarske županije održan je međunarodni susret s mladima u okviru projekta “It’s your turn for social changes”. Susret su organizirali Informacijski centar Europe Direct Zadar i Europski dom Slavonski Brod u ponedjeljak, 7. rujna.

“It’s your turn for social changes” projekt je organizacija MHD UMKA Skopje (Makedonija), Europski informativni centar Veliko Trnovo (Bugarska), Konya Metropolitan Općina Kilicarslan Omladinski centar (Turska) i Europski dom Slavonski Brod (Hrvatska), a financira se sredstvima iz programa Erasmus+ te putem sredstava doniranih iz Agencije za mobilnost i EU programe.

Cilj projekta je provesti komparativnu analizu politika mladih u različitim europskim zemljama, ali i provjeriti odnos mladih prema demokratskim procesima. Cilj je i promicanje i prepoznavanje rada mladih, posebice onih s manje mogućnosti.

Susretu je prisustvovalo 45 mladih iz Hrvatske i gostujućih zemalja, vodile su se prezentacije i razgovor, a predstavnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti predstavila im je projekte za mlade koje je Zadarska županija financirala. Organizacije civilnog društva također su prezentirale svoja iskustva s mladima.

Sudionici iz Turske, Bugarske i Makedonije iznijeli su stanja i iskustva s lokalnim vlastima i mladima u njihovim zemljama te su se ista uspoređivala s hrvatskim iskustvima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...