Veliki intervju s trenerom HNK Šibenika: “Za dobre rezultate najvažniji je dobar odnos s igračima!”

HNK Šibenik već je osam kola za redom neporažen u Drugoj HNL, ostvarivši čak sedam pobjeda i odigravši samo jednu utakmicu s izjednačenim rezultatom. Šibenčani tako uvjerljivo dominiraju drugom ligom, za razliku od NK Zadra koji se tek nedavno trgnuo i počeo ostvarivati ponešto pozitivnije rezultate.

Šibenik je oduvijek bio grad-rival Zadru kako na košarkaškim, tako i na nogometnim terenima pa je uvijek zanimljivo vidjeti kako su stvari postavljene kod tih naših južnih susjeda.

Kontaktirali smo Mirka Labrovića, trenera HNK Šibenika, koji je bio voljan s nama odraditi intervju i ponuditi par savjeta koji su upalili u šibenskom slučaju i doveli klub na prvu poziciju u Drugoj HNL.

Prije svega, čestitke na do sad ostvarenom uspjehu s klubom. Hoćete li nam otkriti u čemu je tajna vašeg statusa neporaženog kluba u Drugoj HNL?

Nema neke posebne tajne i recepta uspjeha. Istina je da je mojim dolaskom klub izašao iz treće lige, a napravljena je i stabilizacija na svim frontovima u HNK Šibeniku. Za mene ovaj uspjeh zapravo i nije veliko iznenađenje jer imamo kvalitetne igrače. Dodatna pomoć su svakako i tri Nigerijca na posudbi iz NK Rijeke koji nam donose vrijednost više. Možda tu sudjeluje i moj odnos prema igračima. On je uvijek demokratski i ja se postavljam kao jedan od njih, a to igrači svakako osjete. Uz to, mi smo posebni po još jednoj stvari – kontinuirano radimo osam, devet mjeseci i sigurno smo pripremljeni bolje od drugih, kazao nam je Labrović.

Smatrate li da će se vaš uspjeh nastaviti i u budućim utakmicama lige i kupa? Očekujete li već sad ulazak Šibenika u prvu HNL?

Ne opterećujemo se s tim što će biti. U utakmice ulazimo pripremljeni, ali rasterećeni. Pokušat ćemo što duže ostati neporaženi, ali to ovisi o umoru i drugim faktorima. Sada nas čeka zahtjevna utakmica protiv HNK Gorice u kupu, budući da to nije ista Gorica kakva je bila u trećem kolu (op.a. Šibenik je na gostovanju pobijedio 3:0), budući da su promijenili trenera, rekao je trener Šibenika.

U 11. kolu Šibenik će ugostiti Zadar. Hoćete li raditi kakve posebne pripreme za tu utakmicu s obzirom na povijest rivalstva između dva kluba, ali i dva grada?

Neće biti potrebe. Za svaku utakmicu se pripremamo jednako – analiziranjem svih pozitivnih i negativnih aspekata protivnika. Odjek će se svakako dogoditi na tribinama i u gradu, ali za to su zaduženi navijači. Drago mi je da se Zadar polako pridiže pa svakako možemo očekivati dobru utakmicu, poručio je Labrović.

NK Zadar nije imao najbolji početak sezone u Drugoj HNL, ali situacija se poboljšava. Imate li kakve savjete uz pomoć kojih bi klub iz vama susjednog grada nastavio pozitivan niz ostvaren u zadnje vrijeme?

Pa svakako je važno da između stručnog stožera i igrača postoji pozitivan odnos s maksimalnim povjerenjem. To je ključ svega, to je važnije od ičeg drugog. Ima ona izreka “u laži su kratke noge” – ne možete igračima prodavati laži, već im uvijek morate prezentirati stvari onakvima kakve one jesu jer se tako gradi dobar odnos koji donosi rezultate, savjetovao je trener nogometnog kluba iz Šibenika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...