Vlada ima iznenađenje za umirovljenike

Uoči parlamentarnih izbora Vlada Republike Hrvatske odlučila je (za promjenu) ugodno iznenaditi umirovljenike. Iznenađenje koje im vladajući spremaju, posljednjeg im je puta priredio Ivo Sanader. Pogađate, također pred izbore.

Naime, Vlada bi danas trebala donijeti odluku da se pred Božić 195 milijuna kuna iz Umirovljeničkog fonda jednokratno podijeli umirovljenicima po socijalnom kriteriju. Najugroženiji bi trebali dobiti božićnice u visini od 350 do 400 kuna, a boljestojeći će dobiti manji iznos, javlja 24sata.

Ako se pitate odakle novac za božićnice, eto i pojašnjenja. Novac je ostao u Umirovljeničkom fondu nakon obeštećenja umirovljenika temeljem odluke Ustavnog suda davne 1998. godine, a dopunom zakona o Umirovljeničkom fondu koja će se danas izglasati, preostali novac prenamijenit će se kako bi se umirovljenicima isplatilo jednokratno novčano primanje.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić kaže da je inicijativu Vladi uputila Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), nakon čega su napravljeni određeni izračuni. Umirovljenicima naknade stižu na račune iza 18. prosinca, kada se odblokiraju sredstva u Umirovljeničkom fondu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...