Vozač Doma zdravlja Ivan Gašpar vraćen na posao

Odlukom Općinskog suda u Zadru, jučer je poništen otkaz vozaču saniteta Ivanu Gašparu, a Dom zdravlja ima rok od osam dana da ga vrati na posao.

U obrazloženju odluke, sudac Tomislav Šarić naveo je da je odluka o otkazu neosnovana, nezakonita i nedopuštena, kazao je medijima pravni zastupnik SSSH-a Vedran Uranija i dodao da je u postupku Doma zdravlja bilo više kršenja procedure, no ključnim se pokazalo to što je Dom zakasnio sa traženjem suglasnosti zadarske podružnice SSSH-a, budući da je Gašpar sindikalni povjerenik.

Vrlo izgledno da će se ravnateljstvo Doma zdravlja žaliti na ovu presudu, koja je zasad nepravomoćna, međutim, kako ističe, prezadovoljni su što je i na višoj instanci, odnosno na sudu, potvrđeno da je Gašpar nezakonito otpušten te navode da će se do samog kraja boriti protiv nepravilnosti u radu Doma zdravlja.

Podsjetimo, Gašpara je obavijest o izvanrednom otkazu dočekala u sandučiću i to dok je bio na bolovanju. Kao razlog otkaza, ravnateljica Doma zdravlja Renata Bek navela je njegov “dugogodišnji nerad”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...