Vozač Doma zdravlja Ivan Gašpar vraćen na posao

Odlukom Općinskog suda u Zadru, jučer je poništen otkaz vozaču saniteta Ivanu Gašparu, a Dom zdravlja ima rok od osam dana da ga vrati na posao.

U obrazloženju odluke, sudac Tomislav Šarić naveo je da je odluka o otkazu neosnovana, nezakonita i nedopuštena, kazao je medijima pravni zastupnik SSSH-a Vedran Uranija i dodao da je u postupku Doma zdravlja bilo više kršenja procedure, no ključnim se pokazalo to što je Dom zakasnio sa traženjem suglasnosti zadarske podružnice SSSH-a, budući da je Gašpar sindikalni povjerenik.

Vrlo izgledno da će se ravnateljstvo Doma zdravlja žaliti na ovu presudu, koja je zasad nepravomoćna, međutim, kako ističe, prezadovoljni su što je i na višoj instanci, odnosno na sudu, potvrđeno da je Gašpar nezakonito otpušten te navode da će se do samog kraja boriti protiv nepravilnosti u radu Doma zdravlja.

Podsjetimo, Gašpara je obavijest o izvanrednom otkazu dočekala u sandučiću i to dok je bio na bolovanju. Kao razlog otkaza, ravnateljica Doma zdravlja Renata Bek navela je njegov “dugogodišnji nerad”.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...