Vrhovni sud ukinuo presudu zadarskom silovatelju maloljetnice

Tek nekoliko dana nakon što smo obilježili Nacionalni dan protiv nasilja nad ženama, Vrhovni sud ukinuo je osuđujuću presudu Zadraninu kojem se na teret stavlja da je 2013. godine silovao maloljetnicu.

Sudac Županijskog suda Boris Radman ovog je muškarca u kasnim pedesetim godinama proljetos nepravomoćno osudio na sedmogodišnju bezuvjetnu zatvorsku kaznu. No, s Radmanom se nije složio Vrhovni sud, koji je presudu poništio te nalogom naredio puštanje muškarca na slobodu nakon svega nekoliko mjeseci.

Razlog ovakve odluke Vrhovnog suda još nije poznat, budući da stranke u postupku još nisu zaprimile pisano obrazloženje.

Iz Radmanovog obrazloženja osuđujuće presude moglo se doznati da je muškarac bio susjed i kućni prijatelj žrtve, kao i da je hrvatski ratni vojni invalid sklon alkoholu. Nesretna maloljetnica kobne 2013. godine bila je smještena u Domu za odgoj zbog teških socijalnih prilika u obitelji, odakle se samovoljno vratila kući. Kod obiteljskog prijatelja otišla je kako bi koristila internet, kojeg kod kuće nije imala, a on je njezino povjerenje iskoristio na najgori mogući način.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...