Za mjesec dana stiže novi Biograd Boat Show

Najveći hrvatski sajam brodova, Biograd Boat Show, stiže nam i ove godine i to u razdoblju od 22. do 25. listopada. Organizatori očekuju još jedan rekordni sajam, budući da su sve tri sajmišne dvorane prodane čak šest tjedana prije njegova početka.

Nadmašena je prošlogodišnja brojka od 276 izlagača s 291 brodom, a točan broj brodica koje će posjetitelji moći vidjeti još uvijek nije poznat, budući da isti raste iz dana u dan. Ove godine najveći hit bit će višetrupni brodovi – katamarani i trimarani s jedrima, motorni katamarani i slična plovila.

Biograd Boat show 2015A

Novi čarter centar za jahte koji je prošle godine predstavio 1100 brodica u izložbenoj hali C, ove godine se premješta i širi u halu B kako bi se izlagačima omogućilo direktno predstavljanje flote, ali i puno korištenje organiziranog Business to Business (B2B) programa kojim upravlja Hrvatska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža. U prva dva dana sajam naglasak će biti baš na B2B-u, a potom će se sajam fokusirati na izravnu ponudu potrošačima.

Novost je i proširenje ponude na, primjerice, opremu za ronjenje kakvu su ranije na Biograd Boat Showu prodavali samo trgovci, dok će ove godine na sajam biti pozvani i proizvođači te distributori.

Biograd Boat show 2015B

Ove godine sajam će biti i “internacionalniji” u odnosu na prošlu godinu, budući da se registriralo više izlagača, a pozvani su i medijski partneri iz Južne Amerike.

Širi se ponuda sastanaka, prezentacija i promocija – u 2014. bilo je čak 40 događanja tog tipa, a ove godine organizatori ih najavljuju još i više. Najzanimljiviji novi dodatak su zajedničke radne akcije HGK-a i Ministarstva turizma koji će razrađivati nove strategije za nautički turizam.

Biograd Boat Show 2015C

Očekuju se čak četiri regate. BBS regata na otvaranju, Samoborska regata kojoj je cilj prikazati tradicionalnu glazbu i hranu, 19. češki reli u subotu, 24. listopada, te “Utrka” – 1000 milja duga regata koja kreće iz Biograda, a završava u Lafkasu u Grčkoj.

Osim toga, na sajmu će se predstaviti i “World Championships Topcat K1 + ITC K2 + K3”, službena prezentacija Svjetskog prvenstva u Biogradu 2016 za 1200 katamarana širom svijeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...