Znanstvenici i prosvjetari najavili štrajk za veće plaće

Prosvjetari i znanstvenici u subotu kreću u organizaciju štrajka, najavili su u priopćenju kojeg su potpisali predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec,

Kako se navodi u priopćenju, razlog štrajka je nemogućnost uspostave dijaloga s premijerom i Vladom oko povećanja plaća zaposlenih u sektoru obrazovanja i znanosti.

Naime, sindikati su zatražili povećanje plaća od 4 posto za zaposlene u obrazovanju i znanosti, imajući u vidu da je Vlada početkom kolovoza ugovorila povećanje plaća zdravstvenih radnika.

– Budući da je najavljeni sastanak s premijerom po ovom pitanju izostao i da nije moguće uspostaviti dijalog, Sindikati Vertikale obrazovanja su na danas održanoj sjednici središnjih tijela odlučili da kreću u organizaciju štrajka, piše u priopćenju.

Odluka o štrajku donesena je većinom glasova članova središnjih tijela (41 glas za, 8 glasova protiv i 5 suzdržanih), a štrajkaški odbor odlučit će o datumu i modalitetima štrajka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...