Znanstveno istraživanje potvrdilo: Psi s fascinantnom točnošću otkrivaju prisustvo tumora!

Čovjekov najbolji prijatelj vrlo skoro, ako je vjerovati rezultatima istraživanja koje su proveli znanstvenici u Velikoj Britaniji, mogao postati i najbolje oružje u borbi ali i prevenciji nastanka i razvitka stanica tumora u tijelu.

Prema posljednjim rezultatima spomenutih znanstvenika, psi su sposobni njuhom otkriti i najmanju prisutnost stanica raka, navode Britanci u svom istraživanju.

Optimizmu ovih znanstvenika ne nazire se kraj i to posebice zato što bi rano otkriće prisustva stanica tumora u organizmu uvelike povećalo šance za liječenje ali i ozdravljenje slučajevima oboljenja od tumora jajnika i gušterače, s obzirom na to da isti nisu simptomatični unutar petogodišnjeg razdoblja.

Pseće osjetilo njuha “opremljeno” je s 40 puta više mirisnih stanica no ljudsko. Ipak, ovo nije prvo istraživanje ove vrste u svijetu. U nizu istraživačkih laboratorija provode se razne studije u koje su uključeni psi, a ranije je slične rezultate predstavilo i ugledni istraživački centar u Milanu.

Koliko precizno čovjekov najbolji prijatelj može prepoznati zaraženo tkivo pogledajte u priloženom video zapisu.

Can Dogs Smell Cancer?

Dogs have a truly incredible sense of smell. Is there any way they can detect cancer?—-For more inspiration, head on over to Seeker Network!

Posted by Discovery News on Monday, September 7, 2015

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...