Akcija mladih predlaže Mijata Stanića za Nagradu grada Zadra

Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač iz Akcije mladih odlučili su kandidirati Mijata Stanića za Nagradu grada Zadra, za što posjeduju i njegovu suglasnost. Riječima gradskih vijećnika iz Akcije mladih, oni koji su nazvali stvari pravim imenom zaslužuju priznanja i počasti, a Mijat Stanić zasigurno je prvi među njima.

Detaljno obrazloženje njihovog prijedloga možete pročitati ovdje:

Za Nagradu grada Zadra predlažemo Mijata Stanića zbog dugogodišnje predane borbe protiv kriminala i korupcije u HAC-u. Svojim djelovanjem dao je veliki obol u pokretanju istraga i podizanju optužnica koje su upravo u ovoj godini zahvatile i najviše rangirane dužnosnike.

Nažalost pod udarom istraga i optužnica našli su se naši sugrađani i to kao organizatori zločinačkog udruživanja čime je nanesena ogromna šteta Republici Hrvatskoj, našem gradu i svim njegovim žiteljima.

AM podržava uvođenje odgovornosti u rad lokalnih institucija, aktivno sudjelujemo u antikorupcijskim i antikriminogenim aktivnostima koje su ozbiljno ugrožavale i ugrožavaju ispravno funkcioniranje gradskih institucija. Takve politike pogubne su za grad te za društvenu klimu poštenja i odgovornosti. U radu Mijata Stanića prepoznajemo jednake napore koji su povezani sa akterima javne i političke scene našega grada.

Kako bi društvena zajednica krenula naprijed zajedno i bez podjela potrebno je raščistiti sa prošlošću. Početak tog procesa jest odavanje priznanja čovjeku koji sada je već razvidno iznoseći istinu, izlažući sebe zadužio nas.

Takvo što mogu samo zrela društva poput Njemačkog. Kod njih osobe koje su pokazale hrabrost u olovnim vremenima poput Oskara Schindlera, prema čijem životu je snimljen i film Schindlerova lista doživjele su sve počasti.

Često se pozivamo na pripadnost Europi i Europskim vrijednostima. Hoćemo li se prema ljudima koji se nesebično žrtvuju zbog humanosti i zaštite općih interesa ponašati kao Njemačka, europski i odati im priznanje? Ili ćemo zabijati glavu u pijesak tipično balkanski?

Pokažimo gdje pripadamo i za koje vrijednosti se zalažemo. Dodijelimo Nagradu grada Zadra Mijatu Staniću, odužimo se za sve ono što je učinio za naš grad i domovinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...