Apel nogometaša Zadra: “Grade, spasi klub!”

U Hotelu President danas se u 15 sati održala presica na kojoj su nastupili nogometaši NK Zadra Zvonimir Jurić, Jakov Surać, Želimir Terkeš, Jure Jerbić, Josip Bilaver, Lovre Čirjak, Vlatko Blažević, Ivan Tokić i Tomo Gluić s trenerom Josipom Butićem na čelu. Glavnu riječ vodio je golman Gluić koji je imao poručiti više stvari Gradu Zadru, ali i Renu Sinovčiću kao glavnim dioničarima kluba.

Kao dio kluba, kao igrači koji više-manje dugi niz godina nastupamo za Zadar odlučili smo izlaskom u javnost reagirati na ovu situaciju u kojoj se klub trenutno nalazi. Ovaj izlazak u javnost neka se ne shvati kao žaljenje radi neisplaćenih plaća prema igračima, niti namjeravamo iznositi neke brojke, kao što je svima poznato igrači već dugo vremena nastupaju za klub bez ikakve naknade, istaknuo je Gluić na otvaranju presice i nastavio objašnjavati situaciju u kojoj se klub nalazi.

Ovo je apel prema javnosti i prema Gradu Zadru da se zaustavi ova situacija u kojoj se klub našao dok ne bude prekasno. Želimo promjene, ne želimo da se dopusti gašenje kluba koji nosi ime grada, koji je dao puno velikih igrača koji su bili ili jesu nositelji hrvatske reprezentacije. Na kraju, jedan čovjek, naš prijatelj i suigrač Hrvoje Ćustić, dao je život ovom klubu, nastavio je golman Zadra.

Klub je prije nešto više od dvije godine, nakon stvaranja ogromnih dugova prema Državi i igračima, preoblikovan u dioničko društvo i dana mu je nova šansa da se krene ispočetka bez dugova. No nastavilo se opet po starom, klubom se upravlja na isti način kao i prije, jer Grad svaku godinu uplaćuje određenu svotu za funkcioniranje kluba, ali obaveze se ne plaćaju, ukazao je Gluić na srž problema i nastavio:

Uprava koja vodi klub dovela ga je u situaciju u kojoj se nalazi, pred gašenje! Kao što je poznato iz medija, zbog 70-ak tisuća kuna duga prema HNS-u, prijeti nam neodigravanje prvenstvene utakmice protiv Cibalije u subotu, a ukoliko se u sezoni ne odigraju dvije utakmice klubu prijeti gašenje. Nadamo se da će grad kao vlasnik najvećeg dijela dionica pronaći način da u što kraćem roku u klub postavi nove ljude i novu upravu koja će vratiti svima vjeru u ovaj klub i koja je klub postaviti na zdrave temelje, zaključio je Gluić.

Gluić je potom, kao glasnogovornik igrača na ovoj presici, bio priupitan oko udjela Rene Sinovčića u ovoj novonastaloj situaciju, odnosno ima li spomenuti veze s cijelom stvari na što je golman NK Zadra imao spreman kritičan odgovor.

Ako ima utjecaj na upravu onda ima! Nemamo se kome obratiti jer ne upravlja nitko, međutim, zna se tko upravlja, ali nitko ga ne spominje. Jest, obećanja za plaće dolaze od Rena Sinovčića. Ponavljam ovaj naš istup je jedan od razloga da izazovemo reakciju grada, jer držimo da ima mogućnosti da se sve riješi, kazao je Gluić.

Istaknuto je kako će se obveza prema HNS-u pokušati isplatiti uz pomoć prijatelja kluba što bi omogućilo nastup Zadra u Vinkovcima. Ako se uspiju pokriti dugovanja Zadar neće automatski utakmicu izgubiti s 3:0, ali vremena za takvo što je sve manje, budući da Cibalia naše momke čeka spremna u subotu, 17. listopada, u 15 sati.

No, ako je vjerovati odgovornim ljudima u Gradu, oni sa situacijom u klubu trenutno nemaju ništa, to jest njihove su ruke vezane te svu odgovornost za nastalu situaciju prebacuju na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Što je Radovan Dunatov, pročelnik grada za kulturu i šport, rekao o problemima u kojima se nalazi NK Zadar možete pročitati ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...