Čačić nam pokazao što je Hrvatska s Modrićem, a što bez njega!

Izbornik Ante Čačić odigrao je jedno poluvrijeme protiv Bugarske s Lukom Modrićem, a drugo bez njega. Bilo je u nastavku jasno vidljivo koliko veznjak Real Madrida fali, bez obzira što je i bez njega Hrvatska bila bolja momčad na terenu…

Modrić je započeo susret na kišnom Maksimiru od prve minute, no Ante Čačić izvadio ga je na poluvremenu. Neobična situacija za hrvatsku reprezentaciju pa je bilo jasno da se radi o fizičkim problemima.

‘Modrić je osjetio kontrakciju mišića u preponskom dijelu i nismo željeli riskirati. Nadam se da nije ništa ozbiljno, da je samo jedan grč,’ objasnio je nakon susreta novi hrvatski izbornik.

Španjolski mediji odmah su se uspaničili pa je vijest o Modrićevom preuranjenom izlasku iz igre osvanula na njihovim najpopularnijim portalima i prije nego što je susret završen. Uspomene na izgubljenu prošlu sezonu još su u Madridu svježe i ‘kraljevski klub’ ne želi da se to ponovi, jer bez njega su ostali bez ijednog osvojenog trofeja ovog proljeća. Čačićev razuman potez u Realu su vjerojatno pozdravili, jer isto je radio i Benitez u pripremnom razdoblju kad bi Luka osjetio bolove. Ipak je napunio 30 godina i treba ga dozirati.

No, ovaj razvoj događaja mogao nam je pokazati kako izgleda naša reprezentacija s Modrićem, a kako bez njega, protiv istog protivnika. Razlika je dosta velika. U prvom dijelu kreacija igre je bila na visokom nivou dok je ekipom dirigirao Modrić, kao i distribucija lopte, a ekipa je bila dobro posložena i prema natrag. Između ostalog, njegova je dubinska lopta u drugoj minuti dotukla Bugare. U drugom bez Modrića kreativnosti je ponestalo i bilo je jasno da nam je vezna linija barem jednu klasu slabija bez Luke, prema naprijed i prema nazad.

Naši su unatoč nedostatku Modrića uspjeli zabiti još jedan pogodak i ne primiti nijedan, no protiv jakih suparnika ovaj hendikep bio bi prevelik. Uostalom, Real se dugoročno uruši bez Luke na terenu, ne možemo ni mi očekivati išta drukčije…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...