Dalmacija uvjerljivo HDZ-u: Nakon Slavonije, HDZ uvjerljiv i od Karlobaga do Prevlake!

Nakon što je RTL televizija objavila rezultate ankete prema kojima dvije izborne jedinice u Slavoniji pripadaju HDZ-u, na redu je Dalmacija gdje je ispitivanje provedeno od  8. do 10. listopada – u devetoj gdje su Zadar i Šibenik pobjedu tradicionalno odnosi HDZ, odnosno, Domoljubna koalicija sa 55 posto glasova, a SDP-ova Hrvatska raste dobiva 27,3 posto.

Samo oni dijele mandate – deset ili dva više nego na prošlim izborima za HDZ i četiri za SDP, što je dva manje nego 2011.

RTL anketa IX izborna

To su glasovi onih koji sigurno izlaze na izbore i znaju za koga su – a važno je napomenuti je 12,9 posto birača neodlučno, piše portal Vijesti.hr.

U desetoj izbornoj jedinici u kojoj su Split i Dubrovnik i koju analitičari za razliku od prethodne, koja je tzv. HDZ-ova utvrda, smatraju prevrtljivom i odlučujućom u osvajanju vlasti najviše glasova – 43,3 posto dobiva HDZ-ova koalicija, SDP-ova je sa 33 posto druga, a treći je sa 11 posto MOST.

Pretočeno u mandate to je sedam za HDZ ili dva više nego 2011., za SDP pet ili jedan manje te jedan mandat za MOST koji je novi politički igrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...