Dogodine kreću sanacijski radovi na rivi u Diklu

Nakon što je u srpnju postavljeno vijećničko pitanje o evenutalnim planovima Grada za sanaciju rive Mali Milin i Suha punta na Diklu, iz Gradskog ogranka HSLS-a Zadar poslali su i upit o istoj stvari gradonačelniku Božidaru Kalmeti. Kalmetin odgovor pristigao je u primjerenom roku, a gradonačelnik se u konačnici i sastao s vijećnicima.

S pripremnim radovima tako bi se trebalo započeti već ove godine, no zbog financijske situacije Grada teško će se ove godine krenuti sa sanacijom. Sredstva za radove na sanaciji rive u Diklu biti će predviđena u gradskom proračunu za 2016. godinu, a završetak radova se planira do početka iduće turističke sezone, stoji u priopćenju HSLS-a, kojeg prenosimo u cijelosti:

Na vijećničko pitanje postavljeno 16. srpnja 2015. “Zašto Diklo čeka sanaciju rive?” 28. rujna 2015. godine. Gradski ogranak HSLS-a Zadar, uputio je preko svojeg vijećnika MO Dikla, zahtjev vezan za rješavanje komunalnog problema, vezanog za sanaciju i obnovu rive Mali Milin i Suha Punta.

Tada smo putem  priopćenja za medije, napomenuli da je na 17. sjednici Gradskog vijeća od strane HSLS-a postavljeno vijećničko pitanje vezano za zahtjeve građana MO Diklo, “Zašto se čeka dugi niz godina na sanaciju rive Mali Milin i Suha Punta?”

S obzirom da je pitanje postavljeno 16. srpnja 2015. godine, smatrali smo da je krajnje vrijeme da građani Dikla dobiju odgovor. Uputili smo pitanje kada će se njihov zahtjev uvažiti i kada će se konačno krenuti u sanaciju rive, tražeći da se na postavljena pitanja u primjerenom roku odgovori.

Gradonačelnik grada Zadra je u primjerenom roku odgovorio na vijećničko pitanje HSLS-a u pisanom obliku (pisani odgovor Gradonačelnika u privitku), te se na dan 30. rujna 2015. godine u prostorijama Grada Zadra sastao s vijećnicima M.O. Dikla.

Na sastanku se razgovaralo o postavljanju tuševa i sanaciji obalnog pojasa tj. plaže. Gradonačelnik je rekao da će se krenuti s pripremnim radovima već u ovoj godini, ali zbog trenutne financijske situacije u kojoj se Grad Zadar našao teško će se ove godine krenuti sa sanacijom. Sredstva za radove na sanaciji rive u Diklu biti će predviđena u gradskom proračunu za 2016. godinu. Završetak radova se planira do početka iduće turističke sezone.

Ovim putem zahvaljujemo medijima i svim ostalima na interesu i namjeravamo dalje obavještavati javnost do okončanja projekta.

S poštovanjem,

Gradski Odbor HSLS-a, tajništvo

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...