Dogodine tri besplatna pražnjenja crne jame

Odvodnja, Hrvatske vode i Grad Zadar ovog su tjedan zaključili ugovor “težak” 1.7 milijuna kuna o nastavku druge faze radova na sustavu odvodnje u sklopu projekta “Park”.

U drugoj fazi predviđeno je dovršetak crpnih stanica Maestral i Park s oborinskim kolektorom, kao i nastavak radova u ulicama Vatroslava Jagića, Silvija Strahimira Kranjčevića, Ive Vojnovića, Josipa Kozarca i u dijelu Ulice Josipa Runjanina i Dujšinove ulice, a radovi su trenutno u tijeku u Ulici Đure Sudete.

Nadalje, napravit će se prsten oko bazena kod Doma na Sfingi čime će se obuhvatiti svi fekalni ispusti u bazen.

Sve je ovo nastavak projekta Jadran u sklopu kojeg je izgrađen kolektor visoke zone, kao i ceste i prateća infrastruktura te su realizirane crpne stanice Centar 1 i Centar 2 na Poluotoku.

Iako Grad Zadar stremi postati grad bez crnih jama u skoroj budućnosti, dok se to ne dogodi građanima će biti omogućeno i treće besplatno crpljenje o čemu je bilo riječi na jednoj od sjednica Gradskog vijeća. S dodatnim crpljenjem crnih jama započet će se dogodine.

U ovom trenutku na kanalizaciju je spojeno oko 70 posto građana, odnosno 50 posto kućanstava, po čemu je Zadar na visokom mjestu u Hrvatskoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...