Domoljubna koalicija: “Dosta je pogodovanja uvoznom lobiju, moramo oživjeti hrvatsku poljoprivredu!”

Domoljubna koalicija nastavlja s predizbornim skupovima diljem Zadarske županije. HDZ i koalicijski partneri jučer su predstavili svoje kandidate na skupovima u Pridrazi, Posedarju te Poličniku. Stanovnicima općina Novigrad, Posedarje, Poličnik i Zemunik predstavili su se kandidati Domoljubne koalicije za 9. izbornu jedinicu Božidar Kalmeta, Josip Bilaver, Irena Devčić i Ante Župan.

Oni su brojne članove i simpatizere pozvali da izađu na izbore 8. studenog. Na ovim izborima nije važan samo pojedinac, važna je jaka politička opcija koja je spremna voditi Hrvatsku, a to je Domoljubna koalicija predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom, koja je jedina alternativa aktualnoj Vladi na odlasku i  koja će donijeti stvarne pozitivne promjene, poručili su kandidati.

Hrvatska raste  jedino u vanjskom dugu, broju nezaposlenih, iseljenih, blokiranih… Domoljubna koalicija ima program i ljude za bolju i jaču Hrvatsku. Pomeli smo ih na prvim i drugim euro-izborima, na lokalnim i na predsjedničkim izborima, a kruna svega bit će pobjeda na parlamentarnim izborima poručio je sedmi na listi Domoljubne koalicije Josip Bilaver.

– Pobjeda nam nije važna samo zbog HDZ-a i stranaka okupljenih u Domoljubnu koaliciju, već zbog naših ljudi, zbog naše djece koju moramo vratiti u Hrvatsku. Vratit ćemo ih tako da gospodarski obnovimo državu, da otvorimo radna mjesta, da pokažemo svjetlu budućnost našim mladima. Želimo da naši umirovljenici mogu dostojno živjeti od svoje mirovine, a da naši poljoprivrednici mogu svoj proizvod prodati u našim trgovinama, a ne da uvozimo proizvode iz inozemstva i pogodujemo uvozničkom lobiju, rekao je Bilaver.

O zapostavljanju Zadra i Zadarske županije u protekle četiri godine od strane aktualne državne vlasti govorio je treći kandidat na listi i gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta.

– Oni Zadar i Zadarsku županiju ne vide kao centar buduće regije. Oni Zadar žele ugasiti kao regionalni centar i žele ga staviti pod Split ili Rijeku. Nemamo ništa protiv tih gradova, ali smatramo da zbog povijesnog naslijeđa i sadašnje perspektive Zadar zaslužuje biti središte regije, a oni od nas žele napraviti ispostavu. Ne želimo biti ničija ispostava, želimo biti centar, poručio je Kalmeta.

Milanovićeva Vlada gotovo je uništila sve ono što je bilo dobro u hrvatskoj poljoprivredi. Koliko je samo obiteljskih gospodarstava moralo staviti ključ u bravu, koliko je samo voća i povrća propalo jer nisu našli put do kupca, zbog podilaženja jakom uvoznom lobiju. Sve to, promijenit će se iza 8. studenoga, poručila je predstavnica HSS-a na listi Domoljubne koalicije u 9. izbornoj jedinici Irena Devčić.

–  Ne želim ministra poljoprivrede koji nije znao voditi niti vlastitu poljoprivrednu ljekarnu, ali je dovoljno arogantan da smatra kako može voditi poljoprivredu cijele naše zemlje. Ne želim ministra regionalnog razvoja koji ne zna izračunati postotak PDV-a, a ne želim niti bahatog premijera kojeg pola vremena ne razumijem što govori jer radije priča na latinskom i engleskom nego na hrvatskom, a svoju nesposobnost krije iza agresivnih nastupa i izrugivanja svega što je hrvatsko, što je naše i domaće.

Župan Stipe Zrilić rekavši kako je vrijeme da se smijeni nesposobna vlast koja nije učinila ništa u proteklom mandatu, a nije znala niti povući sredstva iz EU fondova.

 – Primjerice, samo sredstva iz Europskog fonda za ruralni razvoj na razini države iznose 330 milijuna eura. Od predviđenog iznosa za 2014.  godinu Hrvatska nije iskoristila ništa, kao niti za 2015. godinu, a evo pred nama je već i 2016. godina. To je gotovo milijardu eura koje smo mogli, a nismo iskoristili, samo iz ruralnog razvoja. Ministar koji je za to zadužen, potpredsjednik vlade Branko Grčić koji ne zna ni postotke računati, stalno se hvali da smo uspješni u povlačenju europskog novca. Nikakvih uspjeha tu nema, to su čiste, besprizorne laži, zaključio je Zrilić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...