Domoljubna koalicija u Salima: “Zahvaljujući sadašnjoj Vladi, život na otocima nikad teži i gori!”

Kandidati HDZ-a i Domoljubne koalicije IX. Izborne jedinice, Božidar Kalmeta, Ante Župan i Josip Bilaver obišli su Sali i Dugi otok i proveli dan u druženju s otočanima.

Predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije i kandidat na listi, gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta rekao je da, zahvaljujući nesposobnosti te nezainteresiranosti ove Vlade za otoke, život na njima nikad nije bio gori.

– Dragi moji otočki prijatelji, ova je Vlada, kao što znate, podigla cijene brzobrodskih linija i potrudila se ograničiti broj dnevnih putovanja po povlaštenoj otočkoj karti, čime je život na otocima učinila još skupljim i težim. Cijene vinjeta za automobile s 0 kuna porasle su na 80 kuna. Tim je potezom, također, otočanima uzela dodatnih 4 milijuna kuna. Kad je u pitanju infrastruktura nije napravljeno ništa, niti jedna  riva, dom za stare i nemoćne, vrtić, državna cesta… Zato za otočane gora od ove Vlade ne može postojati jer je potpuno zapustila otoke i umjesto da je poticala ostanak na njima radili su upravo suprotno, poticali su odlazak, nastavio je Kalmeta.

Kalmeta je kazao kako Domoljubna koalicija ima program i mjere i za naše otoke kojim će olakšati življenje otočnom stanovništvu kroz daljnje subvencije prijevoza i izgradnju infrastrukture kako društvene tako i komunalne.

– Tako primjerice znamo da Salima treba lukobran i napravit ćemo ga, a odgovorit ćemo i na potrebe svih ostalih otočnih mjesta, za razliku od SDP-ove koalicije koja nudi samo prazne priče, zaključio je Kalmeta i pozvao otočane da izađu na izbore i zaokruže listu Domoljubne koalicije i izaberu ljude koji mogu i žele napraviti puno više za bolji život svih otočana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...