Evo što iz Čistoće kažu na smeće u uvali Bregdetti

“Zadar je lijep koliko je čist” slogan je naše Čistoće. Nažalost nije čist, a lijep je, ovim riječima obratila nam se naša čitateljica s molbom za pomoć oko situacije na navedenoj lokaciji.

– Fotografije su snimljene 15. listopada i prikazuju uvalu Bregdetti, pored Cromarisa. Nije li ovo, najblaže rečeno, tužno? Na površinu pored brodova dolaze kontejneri otpada s otoka i umjesto da ih Čistoća odvozi na deponij, oni ostaju tu nekoliko dana. Za to ih vrijeme temeljito pregledaju sakupljači plastične ambalaže i metala, koji za sobom ostavljaju priličan nered. U ljetnim mjesecima je i gore, kaže nam čitateljica, dodajući kako je već sama pokušala uraditi nešto, no nažalost bez efekta.

– Kontaktirala sam i Čistoću i komunalne redare ali uzalud. Molim vas pokušajte učiniti nešto, apelira ona.

Smeće, Uvala Bregdetti

Odlučni u namjeri da saznamo gdje je “zapelo” odnosno zbog čega svjedočimo ovakvim neuglednim prizorima nepokupljenog otpada, kontaktirali smo Dragana Maračića, dipl.ing., direktora tehničkog sektora zadarske Čistoće i dobili odgovor kako njihovi djelatnici čine sve što mogu. Ipak, javio se tračak nade, budući da nam je rečeno kako će Čistoća nastojati pojačati intenzitet svojih aktivnosti u uvali Bregdetti.

Maračićev odgovor prenosimo u cijelosti:

Navedeni dio Uvale Bregdetti čini tzv. operativnu obalu, odnosno radni dio rive kojim se, osim Čistoće d.o.o., koriste i drugi brodari u različite svrhe..

Spremnici s otpadom koji se dovoze s otoka uglavnom se odmah i odvoze na odlagalište, osim u slučaju ako su dovezeni u večernjim satima, ali to se odmah rješava iduće jutro.

Sakupljači koji u spremnicima traže ambalažni i metalni otpad redovita su pojava u svim dijelovima grada i nažalost to je nešto što se trenutno ne može izbjeći, niti mi imamo ovlasti utjecati na to. Ono što možemo, radimo, a ubuduće ćemo nastojati pojačati intenzitet, to je redovito ispražnjavanje svih spremnika te sakupljanje otpada ostavljenih pored istih (uključujući i glomazni).

S poštovanjem, 

Dragan Maračić, dipl.ing.

direktor tehničkog sektora

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...