GSS na Paklenici pet sati spašavao iscrpljene strance

Jučer oko 18:20 sati stigla je dojava od strane Centra 112 o dvoje penjača u NP Paklenica. Radilo se o stranim državljanima koji su se nalazili u stijeni Anića kuka. Ubrzo se posredstvom Centra 112 stupilo u kontakt s jednim od penjača. Iz dobivenih informacija spašavatelji HGSS-a su saznali da se radi o muškoj (35) i ženskoj osobi (35) te da se nalaze u smjeru Akademski.

Sljedeće informacije su glasile da je par razdvojen, odnosno da se njegova partnerica nalazi pedesetak metara iznad njega te je zatražila da se pozove pomoć. U tom trenutku se saznalo da su iz istog smjera neposredno ranije iz naveza izašla dva spašavatelja HGSS stanice Rijeka te da se još dvojica nalaze u kanjonu Paklenice. Ubrzo se s njima stupilo u kontakt.

Spašavatelji iz Rijeke su krenuli natrag prema smjeru dok je iz Zadra krenulo šestero spašavatelja. Oko 20 sati spašavatelji iz Rijeke su s unesrećenima stupili u kontakt. Nitko nije bio ozlijeđen te su započeli s izvlačenjem unesrećenih iz smjera. Ostalih šest spašavatelja je stiglo oko 21:30 sati koji su još malo pomogli da se sve uspješno privede kraju.

Akcija je uspješno završena u 23:30 kad su se svi spašavatelji zajedno s unesrećenima spustili na parking u NP Paklenica. U akciji je sudjelovalo šest članova stanice Zadar i četiri člana iz stanice Rijeka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...