HPGD Petar Zoranić gostovao u Tivtu

Članovi HPGD-a Zoranić, predvođeni dirigentom Juricom Šošom, proteklih su dana ostvarili još jedno uspješno gostovanje izvan Hrvatske, ovog puta u Crnoj Gori.

Naime, zadarski je pjevački zbor u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore na Dan neovisnosti, 8. listopada, održao cjelovečernji koncert u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat. Zoranićevci su se predstavili s 15 skladbi svjetovne i duhovne tematike, što je naišlo na odobravanje kod tamošnje publike. U konačnici, publika je pjevače i maestra pozvala i na bis, a Zadrani su ih počastili s poznatom pjesmom Zdenka Runjića “Vjeruj u ljubav”.

Kako je tom prilikom naglasio i maestro Šoša, ovo je bio prvi posjet “Zoranića” Tivtu, ali svi se nadaju, ne i zadnji.

Druženje se nastavilo u Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi, gdje su se gosti upoznali s ostalim predstavnicima hrvatske nacionalne manjine.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...