Izložba fotografija i kostima predstave “Poe – nikad više” Dragon teatra

u ponedjeljak, 19.  listopada, 2015. U 12:00 sati  u prostor Ogranka Gradske knjižnice Zadar u gradskoj četvrti Arbanasi (ul. V. Zmajevića 12a) na otvorenje izložbe fotografija i kostima predstave “Poe – nikad više” Dragon teatra za mlade u Zadru.

Autorica fotografija je Iva Perinčić , a autorica kostima Anita Goreta. Izložbu možete razgledati od 19. do 30. listopada 2015. u radnom vremenu Ogranka Arbanasi.

Predstava “Poe – nikad više” završni je rad treće generacije polaznika kazališne škole Dragon teatra za mlade u Zadru, a premijerno je izvedena 26. svibnja 2015. u Kazalištu lutaka Zadar. Redateljica predstave je voditeljica Dragon teatra Maja Šimić, koja potpisuje i dramaturgiju. Mladi glumci-amateri koji su prikazali Poeov svijet su Jelena Murin, Eva Legović, Marija Bare, Jere Junaković, Antonia Gagić, Elena Bukvić, Adriana Šangulin, Josip Gregov, Marina Polovina, Katarina Golubović, Lora Lekaj, Jelena Helena Knežević, Lucija Plazonić i Katarina Šango.

Iva Perinčić rođena je 1. veljače 1987. godine. Fotografijom se amaterski počela baviti po završetku osnovne škole. Rad u medijima fotografiju je usmjerio na ozbiljniju razinu, a tu je i počela suradnja s Kazalištem lutaka Zadar. Specifična arhitektura i motivi grada Zadra manje su zastupljeni na njezinim fotografi jama, no igrom slučaja, upravo su se takve dvije fotografije našle u izboru izložbe Udruge osoba s oštećenjem sluha pod nazivom “Zadarski fotografi”. Kazališna fotografi ja najzanimljivija je autorici s obzirom na izazovnost koju pruža – “lov na trenutke” koje glumci dočaravaju na pozornici, spoj scenske igre i igre fotoaparata. Nije prošlo dugo vremena i njezine fotografi je našle su se na službenoj internetskoj stranici Kazališta lutaka Zadar, a danas i u kazališnoj zgradi. Na početku 2013., otvara svoju prvu samostalnu izložbu – Čarolija kazališta lutaka“, a tijekom 2014. godine drugom samostalnom izložbom “Samo ljubav” održana je i humanitarna akcija za pomoć štićenicima Udruge za zaštitu životinja Zadar.

Anita Goreta rođena je u Zadru gdje je pohađala Kemijsku školu i ustanovu za obrazovanje Arcadia, smjer modni kreator specijalist. Pod imenom “Krem de la krem” surađivala je na fotoesejima s “Rakursom 5”, projektom amaterske fotografije Udruge Šigureca. Kostimografijom se prvi put počinje baviti 2013. kad započinje suradnju s Dragon teatrom na predstavama “Sirena Mariola” i “Kralj Ubu”. 2014. kreira i izrađuje kostime za Spot grupe Woscus inspiriran Alisom u zemlji čudesa, 2015. za dječju predstavu kazališne škole Dragon teatra u Salima “Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica”, za predstavu kazališne škole Dragon teatra za mlade u Zadru “POE-Nikad više”, te za predstavu “Ružno pače”.

Dragon teatar je umjetnička organizacija upisana 2010. u registar umjetničkih organizacija Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Organizacija se bavi raznolikom kazališnom djelatnošću. Uz kazališni repertoar za odrasle i djecu, pokreće i vodi i kazališne škole za djecu, mlade i odrasle u Zadru i Salima, Dugom otoku i Ugljanu. Predstave Dragon teatra su: “Buža”, “Anđeli babilona”, “Pipi Duga Čarapa”, “Božićna pričica” , “Sirena Mariola”, “Kralj Ubu”, “Crvekapica”, “Djeda božićnjaka dva”,”Ružno pače”.

2013. Dragon predstavlja predstavu “Četiri godišnja doba” kazališne škole u Salima kao prvu prezentaciju rada Dragon teatra s djecom. Ubrzo slijede predstave “Zemlja čudesa” u mjestu Ugljan te “Posljednja nova godina” s mladima u Zadru. 2014. kazališna škola u Salima s djecom predstavlja predstavu “Matilda”, predstavu “Legenda o sv. Muhli”, u suradnji sa oživljenim Saljskim teatrom, te “Bakhe” s mladima u Zadru. 2015. kazališna škola u Salima predstavlja predstavu “Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica”, predstavu kazališne škole s Mladima u Zadru “Poe-Nikada više” prema opusu Edgara Allana Poea, te predstavu “Fuenteovejuna” prema djelu Lope de Vege u suradnji sa Saljskim teatrom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...