Jednostavni trikovi za najjači mogući Wi-Fi signal

Snaga Wi-Fi signala kojeg odašilje vaš router može varirati, a utjecaj na njegovu jačinu ima zapravo sve što ga okružuje u vašem domu poput zidova, vrata, prozora… Zato je vrlo važno postaviti ga na idealnu poziciju s koje će njegov signal biti maksimalno iskoristiv.

1. Visina je dobra

Ako živite u dvokatnoj kući instalirajte router na drugom katu jer ćete na taj način dobiti na većoj pokrivenosti prostora. Antene routera rade slično kao kišobran – što ga više postavite, više prostora ispod njega će biti pokriveno. Samo zapamtite da podovi oslabljuju signal. Zato nemojte postaviti svoj router na tavan.

2. Postavite ga u sredinu doma

Vrata i zidovi su problem. To znači da će postavljanje vašeg routera u središnju poziciju u kući pomoći jačanju signala. To ne znači da ga morate staviti potpuno u sredinu, ali uvijek možete otprilike zauzeti centralno mjesto u vašem domu.

Osim toga, ako vam je router u sobi sa zatvorenim vratima otvorite ih i tako signalu uklonite jednu prepreku.

3. Pomaknite prijemni uređaj

Isto kao što je važno namjestiti poziciju rutera tako je važno namjestiti i poziciju uređaja koji prima signal. Tako primjerice televizor nemojte postaviti iza vrata. Bit će dovoljno, čak i ako ga malo odmaknete pa da signal bude neusporedivo bolji.

4. Sjetite se starih TV antena

Na nekim routerima postoji više antena – čak do osam. One nisu tu samo da bi uređaj izgledao impresivnije nego svaka antena ima svoju ulogu. Neke šalju signal uređajima koji streamaju neki sadržaj, dok druga istovremeno šalje signal vašem računalu. Uglavnom, one šalju signale pojedinačno na svaki uređaj i na taj način jačaju signal.

Da biste to iskoristili namjestite antene onako kako ste ih namještali u vrijeme starih TV prijemnika i kućnih antena. Pomičite svaku dok ne dobijete zadovoljavajući signal, piše N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...