Cestitka_Uskrs

Kakvo nas vrijeme čeka za produženi vikend?

Prema trenutnim prognostičkim kartama na pravo proljepšanje vremena morat ćemo pričekati barem do početka sljedećeg tjedna, ako ne i duže. Naredni dani, uključujući i vikend, koji će mnogi pretvoriti u produženi, neće biti naročito povoljni za boravak na otvorenom. Bit će dosta oblaka i kiša koje mjestimično mogu biti i obilne. Sa sjevernim vjetrovima temperature će još malo pasti, osobito u unutrašnjosti.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, a još je moguća i mjestimična kiša. Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a uz mjestimice pojačanu naoblaku postoji mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak. U unutrašnjosti će puhat slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 14, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 18, a na Jadranu od 20 do 24°C.

U petak će posvuda biti promjenjivo oblačno uz mogućnost za povremena sunčana razdoblja, osobito na Jadranu. I dalje će biti nestabilno pa je ponegdje još moguća kratkotrajna kiša. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 15 do 18, a na Jadranu od 21 do 24 °C, piše Tportal.

U subotu će biti promjenjivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu. Na Jadranu i u njegovu zaleđu kiša će biti češća i obilnija, a mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Prijepodne će u unutrašnjosti biti nešto povoljnije pa su moguća i kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 11, a na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, u gorju nešto niža, a na Jadranu od 19 do 22 °C.

U nedjelju će posvuda biti oblačno uz povremenu kišu mjestimice i obilnu, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na Jadranu. Prema kraju dana duž Jadrana se očekuje postupan prestanak oborina. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Kroz dan jugo će postupno okretati na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 13, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 16, a na Jadranu od 18 do 23°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima ponedjeljak bi trebao biti nešto povoljniji, no o nastavku tjedna prerano je govoriti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...