Kalmeta treći, Bilaver sedmi, a Župan 13. na listi HDZ-a

Jučer je u 17 sati Domoljubna koalicija predala listu s imenima kandidata za Sabor. U  IX. Izbornoj jedinici tako su se našla tek četiri od predloženih 12 zadarskih HDZ-ovaca – Tomislav Karamarko kao nositelj liste, zatim gradonačelnik Božidar Kalmeta na 3. mjestu, sedmi je predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver, dok se gradonačelnik Obrovca Ante Župan nalazi na 13. mjestu.

Što se zadarskog pojačanja koaliciji tiče, na listi su se našli još i HSS-ova Irena Devčić (na 12. mjestu) te HSP-ov Rudolf Dvorski koji se nalazi na posljednjem, 14. mjestu.

Ovakav poredak djelomično je očekivan, budući da je od samog početka bilo jasno da unatoč optužnici Karamarko neće riskirati bez Kalmete u IX. izbornoj jedinici. Međutim, možda je najveće iznenađenje to što je Županijski odbor HDZ-a u svoju dvanaestoricu uvrstio i prijatelja Ante Gotovine Željka Dilbera, koji se nekako našao na listi za VII. Izbornu jedinicu, i to na visokom 2. mjestu.

VII. izborna jedinica, podsjetimo, obuhvaća jugozapadni dio Zagrebačke županije, Karlovačku županiju, istočni dio Primorsko-goranske županije i južni dio Grada Zagreba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...