Kampanja Ive Josipovića: Naprijed Hrvatska, glavom u stup!

Čovjek bi rekao kako u kampanji za bilo koje izbore kandidat pridaje povećan oprez svemu što radi i kako se prezentira javnosti: odjeća, obuća, izgled, govor, način izražavanja, odnos s ljudima, pristup protukandidatima, pojavljivanje u javnosti i tako dalje, da ne nabrajam. Pa, unatoč tome, iznimke pronalazimo u svakoj predizbornoj utrci pa tako i ovoj. I dok su sve oči javnosti uprte u Zečinu i “onoga-koji-pada-s-oklopnih-vozila-a-nećemo-ga-imenovati”, brojni kandidati se provlače ispod radara sa svojim gafovima. Ovoga puta jednoga smo uhvatili, taman u trenutku dok je brojao svoje novce zarađene na prodavanju magle, oprostite, ZAMP-u.

Dakle, Ivo Josipović, drugi najpopularniji Ivo hrvatske politike, uspio je u zadnjih par dana napraviti više maloumnih stvari nego svi drugi protukandidati od početka predizborne utrke. Na tome mu treba čestitati velikim aplauzom jer je na tom polju ipak teško nadmašiti izvjesnog kandidata desnoga centra, gospodina T.K. Počnimo s očitim.

Spotovi

Irena Škorić, autorica predizbornih spotova bivšeg predsjednika, vjerojatno je pohađala posebne škole za režiju. Naglasak na posebne. Jer spotove ovakve kvalitete može napraviti samo netko… poseban. Na stranu to što su užasno loši, neuvjerljivi i, pa, ljigavi, ali zašto ne govore ništa o programu Ive Josipovića i saveza “Naprijed Hrvatska”? Što? Kao, mi glasači trebamo svoj glas dati Ivi samo zato što je on bivši predsjednik, intelektualac i prije svjetski poznati kantautor? Ivo, uozbilji se.

Moguće je da naš bivši predsjednik misli kako spotovi nisu mjesto za prezentiranje programa, već takvo što želi obaviti u izravnoj interakciji s ljudima? A možda ne misli uopće.

Dobro se nasmijte na spotove, priloženi su u nastavku, jer idemo dalje… ajoj ne, to je predizborna poruka onog drugog Ive.


Pravopis

Spotovi, ne biste vjerovali, nisu najgora stvar u cijeloj priči. Osobno me najviše pogodio Josipovićev pravopis koji je, blago rečeno, katastrofalan.

Znam ja Ivo da si ti išao u neke druge škole, ali, prijatelju, ako ti je teško i ako ne znaš hrvatski jezik, molim te zamoli nekog od onih mlađih iz gore priloženih spotova da ti pomogne prevoditi. Valjda će uspjeti. Nadam se. Nemoj davati gorivo za vatru onih napornih komentatora koji te zovu Ivo Yusipović. Nauči pisati hrvatski jer Ćaća nikad neće biti Čika.

Samo kratko da napomenemo, na drugoj sličici nije istaknuto “svakako bi”, a treba to istaknuti budući da pravopisno na tom mjestu treba stajati “svakako bismo”.

Ivo Nepismen Josipović 1 Ivo Nepismen Josipović 2

Stvarne predizborne gluposti

Ne biste vjerovali, ovakvih nema. Nema? Mislim, ima, ali s objavom ova dva spota Ivo je uspješno sakrio sve što se sakriti zna. Tek tu i tamo se spomene u nekim kompilacijama bisera, primjerice ovoj Večernjeg lista, u kojoj se ističe njegova želja da se ne zabranjuje kandidiranje kriminalcima na izbore. Možda tu misli na sebe i kriminal koji provodi ZAMP-om? Možda.

O tome bi više znali reći glazbenici, ja se u to kao antitalent za glazbu apsolutno ne razumijem, ali još se sjećam koncerta Đubriva u Zadru otprije par godina (možda godinu, nisam siguran) na kojemu se radi ZAMP-a skandiralo: “Ivo četniče, napuši se kupine”. Možda je neko drugo voće bilo u pitanju, više se ni ne sjećam tako dobro.

No, nema veze, tu su njegovi pajdaši iz Reformista koji bi po Ravnim kotarima sadili autohtone sorte: masline, vinovu lozu, krumpir i marihuanu. Što sve ne pada ljudima na pamet samo da se skupe glasovi, ne biste vjerovali ljudi moji.

Zaključna nota

Evo, čika Ivo Josipović nije nam se provukao ispod radara i ostao nezamijećen. I on je, kao brojni drugi, ugraviran u bespuća Interneta svojim povijesnim glupostima te ide rame uz rame ostalim kandidatima, to jest barem većini njih. Srećom, pravo davanja preferencijalnog glasa je ove godine pred nama i molim vas da ga iskoristite ne dajući svoj glas “muzici” koju s dva štapa udara bivši predsjednik i njemu slični.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...