Karamarko ili Milanović? Sve može, osim crnokošuljaša!

SDP je spreman na koaliciju i s Uspješnom Hrvatskom, izjavio je jučer u Vukovaru šef SDP-a Zoran Milanović. Koaliciju Uspješna Hrvatska, podsjetimo, čine Narodna stranka – Reformisti Radimira Čačića, Progresivni savez Naprijed Hrvatska Ive Josipovića, Zeleni forum i Stranka hrvatskih umirovljenika, a odnedavno su joj se pridružili nezavisni Jadranka Kosor i Slavko Linić.

‘Prvi glas. Ugodno sam iznenađen, ali sa mnom nitko nije kontaktirao na tu temu’, cinično je prokomentirao najavu šefa SDP-a Čačić, dodavši da je, ako njega sjećanje ne vara, Vesna Pusić nedavno odlučno izjavila da koalicija može sa svima osim s Reformistima, a Milanović je, kaže, malo manje odlučno potvrdio njezine riječi.

‘Nikad nisam ni pomislio da bi za Milanovića postojala druga opcija’, nastavio je u istom tonu Čačić za tportal.

Upitan, bude li o Uspješnoj Hrvatskoj ovisilo formiranje nove Vlade, kome će se prikloniti s obzirom da je u siječnju kazao da se može zamisliti u vladi Tomislava Karamarka, rezolutno odgovara – nikome.

‘Mogu se zamisliti u svim civiliziranim europskim vladama, osim crnokošuljaškim, ali se ne zamišljam’, zaključio je Čačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...