Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, a na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske(DHMZ) za srijedu za Hrvatsku.

Kiša će mjestimice biti i obilnija, ponajprije na sjevernom i srednjem Jadranu, zapadnim kopnenim krajevima te unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni, a na Jadranu jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 12 do 17, u gorju malo niža, a na moru između 18 i 22 Celzijeva stupnja.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu Hrvatske

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i u Gorskom kotaru, a ima je i na autocestama: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela te A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog jake kiše na autocesti A1 između čvora i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine od 80 km na sat. Na cestama u gorju te duž Jadranske i Ličke (DC1) magistrale (DC8) mogući su odroni.

Zbog izlijevanja rijeke Kupe za sav promet zatvorene su dionice DC36 Jamnička Kiselica-Gradec Pokupski i Šišljavić-Donja Kupčina, a kroz Koritinju se vozi jednim trakom.
Zbog poplavljenog kolnika zatvorena je županijska cesta ŽC3156 Žažina-Mala Gorica.

Autocesta A4 Zagreb-Goričan, između čvorova Varaždin i Ludbreg u smjeru Goričana zatvorena je za sav promet (obilazak je državnim cestama između Varaždina i Ludbrega: čvor Varaždin- DC528 -DC2-DC530-čvor Ludbreg). U smjeru Zagreba promet teče bez posebnih ograničenja. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog jakog vjetra u prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska, katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Split-Vis, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split te brodska  Mali Lošinj-Unije-Susak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...