KK Zadar želi pobjedom otvoriti sezonu; Ivan Ramljak službeno potpisao

Jučer je održana konferencija za novinare na kojoj su trener Ante Nazor i kapetan Lovre Bašić izrazili želju za pobjedom nad Cibonom s kojom će se danas u 17 sati susresti u prvoj utakmici nove sezone regionalne ABA lige. Prioritet nije dobra igra, već samo pobjeda.

– Želimo dobro krenuti u sezonu, biti pravi i nametnuti svoj prepoznatljiv stil. Nadam se da će to naši navijači prepoznati i doći nas podržati u što većem broju. Na kraju prošle sezone smo izgubili polufinale prvenstva od Cibone i zato moji momci moraju biti dodatno motivirani za ovu utakmicu. Nije toliko važno krenuti dobro, koliko je važno krenuti pobjedom. To je mnogo važnije, nego dobra igra. Uvijek je dobro rasti iz utakmice u utakmicu, ali na početku lige idealno je ne igrati dobro, a pobijediti, izjavio je trener Ante Nazor.

Lovre Bašić, jedan od najmlađih kapetana Zadra u povijesti (uz bok Giuseppea Giergie i Jure Ružića) pokazao je što zna na Zadar Doguš Basketball Tournamentu osvojivši titulu najboljeg asistenta turnira, a za njega je utakmica koja prethodi gotovo sveta stvar.

Biti kapetan Zadra za mene je sveta stvar. Zahvalan sam treneru što mi je pružio takvu priliku i dat ću sve od sebe da to opravdam, kaže Bašić.

Čitavi tonski zapis s utakmice poslušajte na službenom Soundcloud kanalu KK Zadra.

Dobrom rezultatu Zadra trebala bi pomoći i iznimno talentirana braća Ramljak. Mlađi Marko još je prošloga tjedna produžio suradnju sa Zadrom, a sada nam iz Cedevite službeno stiže 25-godišnji Ivan od kojega naša momčad očekuje mnogo, a to se nada i dobiti.

Ivan Ramljak je nisko krilo, visok je 203 centimetara, a sa Zadrom je dogovorio jednogodišnju suradnju koja se ipak može prekinuti u slučaju bolje ponude. Rođen je 08. kolovoza 1990. u Mostaru. Karijeru je počeo 2007. godine u Posušju, a u ABA ligi je debitirao u sezoni 2009/2010., kada je kao 19-godišnjak odigrao 10 utakmica za Široki.

Posljednje dvije sezone nosio je dres Cedevite. S U-18 reprezentacijom Hrvatske 2008. godine na Europskom prvenstvu u Grčkoj osvojio je brončanu medalju, a 2010. s Hrvatskom je na U-20 Europskom prvenstvu bio četvrti. U seniorskoj karijeri, bio je na širem popisu Jasmina Repeše za Eurobasket 2013. u Sloveniji.

– Zadovoljni smo što smo uspjeli dogovoriti suradnju s Ivanom Ramljakom. Riječ je o kvalitetnom igraču, koji će nam biti od velike koristi. On je želio igrati, a mislim da će kod nas imati dobru minutažu, jer se i trener Nazor složio s njegovim dolaskom. Iako postoji klauzula u ugovoru da može otići u slučaju bolje ponude, vjerujem da će ostati u dresu Zadra do kraja sezone, rekao je sportski direktor KK Zadar Branko Skroče.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...