Klaster traži financijsku pomoć za proizvođače koji nose oznaku HOP

Upravni odbor i Skupština Klastera Hrvatski otočni proizvod na posljednjoj sjednici, koja se potkraj rujna održala u Splitu, donijeli su odluku da se dopisom obrate za financijsku pomoć gradovima i općinama s otocima u svom sastavu. Dopis prenosimo u cijelosti:

Upravni odbor Klastera HOP-a 26. rujna 2015. donio je odluku da se uputi dopis kojim bi se zamolili svi gradovi i općine s otocima u svom sastavu, a koji imaju proizvođače nositelje oznake HOP da izdvoje iz proračuna 2,00 kn po stanovniku godišnje (a gradovi veći od 10.000 stanovnika 1,00 kn godišnje) za poticaj i razvoj proizvođača i proizvoda koji nose oznaku HOP u svojoj sredini.

Iz tih sredstava, između ostaloga, financirao bi se voditelj klastera, koji će biti u radnom odnosu i biti jamstvo uspjeha projekta. Uplatom od 2,00 kn (odnosno 1,00 kn) po stanovniku vjerujemo da niti jedan proračun neće biti značajno opterećen, a omogućilo bi se općini/gradu aktivno sudjelovanje u radu radnih tijela Klastera te dao dodatni poticaj za postizanje što veće kvalitete i brendiranje proizvoda vrijednih ljudi iz vlastitih mjesta i otoka. Stoga Vas molimo da nas podržite u našim planovima i nastojanjima da ovaj projekt dodatno dobije na važnosti i da nastavimo njegovati mjerila vrijednosti brenda HOP na domaćem i stranom tržištu.

– U proteklih devet mjeseci posjetili smo sve obalno-otočne županije. Želimo istaknuti Šibensko-kninsku županiju koja je financirala uređenje izložbeno prodajnog dućana HOP-a u starom dijelu Šibenika, a Grad Šibenik nas je oslobodio plaćanja najma prostora tri godine. To je ogledni primjer kako županije, gradovi i općine mogu pomoći malim proizvođačima na otocima koji kvalitetnim proizvodima pronalaze svoje mjesto na probirljivom tržištu, a time osiguravaju i svoju egzistenciju i doprinose razvoju lokalne samouprave, kažu u Upravnom odboru Klastera HOP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...