Marko Pupić Bakrač – tempirana bomba ispod “Mosta” Bože Petrova!?

Ako želi zaustaviti spekulacije da je inicijativa koju predvodi „proizvod SDP-a, ili HDZ-a“, Petrov će upravo o ovom svom novom političkom suradniku iz Zadra morati dvaput razmisliti… A evo i zašto. Naime, sve ono što propagira ‘Most’ Bože Petrova u dijametralnoj je suprotnosti s onim što propagira i radi Marko Pupić Bakrač.

I dok su se još do jučer kitili epitetima nezavisnih mladih nada koje će hrvatskim građanima na parlamentarnim izborima ponuditi nešto što do sada nisu imali prilike čuti i vidjeti, čini se kako ”Most” Bože Petrova skriva jednu sasvim drukčiju priču. Naime, s obzirom na činjenicu kako im neka istraživanja i analize daju potencijal u ostvarivanju zavidnih rezultata na nadolazećim izborima, logično je kako privlače sve veći broj zainteresiranih. A jedan od takvih, koji pretendiraju na suradnju s ‘Mostom’ Bože Petrova, je i kontroverzni vijećnik Akcije mladih u zadarskom Gradskom vijeću i veterinarski inspektor Marko Pupić Bakrač.

Marko Pupić Bakrač je inače novi član Lovrinovićeve inicijative „Pokrenimo Hrvatsku“, a nedavno se javno pohvalio kako na izbore izlazi s Božom Petrovom. Takva se objava nesretno poklopila sa zaoštravanjem tenzija na relaciji Petrov-Petrina, između ostalog, i zbog teme tko je i čiji trojanski konj za naredne parlamentarne izbore. Tragom priče da je Pupić Bakrač mogući trojanski konj, istražili smo u Zadru, sve o tome tko je novi član inicijative koja će se naći u ponudi za Sabor, te otkrili nevjerojatne detalje. Stoga, ako želi zaustaviti spekulacije da je inicijativa koju predvodi „proizvod SDP-a, ili HDZ-a“, Petrov će o svom novom političkom suradniku iz Zadra morati dvaput razmisliti… A evo i zbog čega.

Naime, sve ono što propagira ‘Most’ Bože Petrova u dijametralnoj je suprotnosti s onim što propagira i radi Marko Pupić Bakrač. Taj kontroverzni veterinarski inspektor poznat je kao dežurni kritičar koji će s nevjerojatnom lakoćom oklevetati tamošnje poduzetnike, te iznijeti teške optužbe na njihov račun, ali još jednostavnije žestoko kritizirati rad zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete pa čak i zatražiti od Gradskog vijeća da mu se prepolovi plaća zbog nerada.

Međutim, zadarski vijećnik Pupić Bakrač je krajem prošle godine optužio HDZ da je kupio SDP-ovog vijećnika Dragana Ranja. Naime, na tiskovnoj konferenciji Ranj je optužen za pomaganje HDZ-u u konstituiranju vlasti u Mjesnom odboru Brodarica, premda je SDP bio u postkoalicijskom sporazumu s Akcijom mladih. Sukob je otišao toliko daleko da je, prema pisanju zadarskih medija, došlo do fizičkog obračuna između Ante Rubeše (Akcija mladih) i Petra Špike (HDZ) na zadarskom Narodnom trgu.

Pritajeni aktivist SDP-a i suprug HDZ-ove direktorice

Međutim, uvijek glasan, vrlo bahat i arogantan, Pupić Bakrač javnosti je poznat kao pritajeni „aktivist“ lokalnog SDP-a, odnosno barem jednog njegovog dijela, ali i kao suprug Katice Pupić Bakrač, HDZ-ove bivše direktorice Zračne luke Zadar čiji su prsti bili umiješani u aferu koja ju je mogla stajati i zatvora. Naposljetku, se povukla iz javnosti te posvetila privatnom biznisu s apartmanima, dok njezin suprug odabire sve energičniji, ali i sve manje artikuliran politički angažman.

Katica Pupić Bakrač je kao direktorica Zračne luke Zadar, imala bezuvjetnu podršku dijela lokalnog HDZ-a koji je uz nju stajao i nakon njezina otvorenog neposluha resornom ministru Hajdašu Dončiću da, zbog recesije, povuče zahtjev za isplatu samoj sebi – stotina tisuća kuna bonusa. Uzevši bonus, ona se preko svojeg supruga javno obvezala da će novac dati u humanitarne svrhe, što nikada nije učinila.

Iako je ministar Dončić smijenio neposlušan i gramzivi, a kasnije će se pokazati i koruptivan kadar, nova Uprava je gospođu Pupić Bakrač morala ostaviti na istoj plaći (oko 20.000 kuna), no, s daleko manjim obvezama. Pupićevoj ni to nije odgovaralo, pa je otvorila bolovanje, tijekom kojega je bila na korak do preraspodjele na novo radno mjesto (sukladno njenoj stručnoj spremi) i daleko nižoj plaći, no tada je otišla na porodiljni dopust za kći – staru šest godina!?

U tom trenutku, njezin suprug izlazi iz sjene ”velike” supruge, te započinje javni angažman amaterskim literarnim uratcima na lokalnom portalu, tema kojih su redom svi koji pokazuju interes za smjenu njegove supruge, a potom i kroz angažman na lokalnim izborima. I to sve na leđima jednako kontroverznog zadarskog ogranka Akcije Mladih koji okuplja nekolicinu djece osumnjičene za pronevjeru novca u jedinom mjesnom odboru u kojemu su na posljednjim izborima osvojili vlast. A oko njegove supruge svakim se danom omča sve više steže, jer se otkrivaju novi mračni detalji iz njezina mandata u Zračnoj luci.

U cijelu se stvar umiješalo i Državno odvjetništvo. Otkriveno je, naime, da je nekadašnja direktorica Zračne luke, u vrijeme tamošnjih najvećih ulaganja, bogato ulagala u privatne nekretnine. Kako je njezin suprug Pupić Bakrač u to vrijeme bio nezaposlen, postavlja se pitanje iz kojih se izvora financirala gradnja apartmanskog zdanja (vile) u središtu Zadra, odnosno u Dinjišci na Pagu, a javljaju se i svjedoci da su objekti iznajmljivani pilotima i osoblju Zračne luke!?

Osumnjičen za krađu konja u Gračacu

Istodobno je javnost otkrila i najškakljivije detalje neočekivane afere – apartmane obitelji Pupić Bakrač, gradila je tvrtka Heres, izvođači radova u Zračnoj luci i to u isto vrijeme! Katica Pupić Bakrač naprasno je otvorila bolovanje, a suprug inspektor najavljuje da će pitanja koja mu se postavljaju – prijaviti policiji! Istraga lokalnog DORH-a protegnula se na više od pola godine i u trenutku kada neslužbene informacije govore kako će se protiv supruge zadarskog aktivista podići optužnica zbog sukoba interesa, stvar se gura pod tepih i – zaboravlja.

Poznavatelji zadarskih političkih prilika procjenjuju kako je u procesu zataškavanja ključnu ulogu odigrao nečasno smijenjeni zadarski šef krim-policije, Antun Novoselić, vijećnik SDP-a u Gradu Zadru i intimus Pupićevih, odnosno stvarni politički mentor zadarskog veterinarskog inspektora čiji su interesi u prvom redu – revanšistički.

Osim po aferi s rastrošnom suprugom, te činjenicom kako je godinama živio u njezinoj sjeni, te da ga je u orbitu vinula upravo njezina skandalozna karijera, Pupić Bakrač poznat je i po nekim svojim aferama. Naime, neposredno nakon ”Oluje” osumnjičen je za krađu konja u Gračacu za čiji je nadzor bio zadužen, a samo koju godinu kasnije na zadarskom Općinskom sudu proglašen je krivim za klevetu, za što je dobio kaznu zatvora od dva mjeseca, uvjetno na dvije godine. Za klevetu su ga tužili osmorica zadarskih kolega veterinara, koje je Marko, bespredmetno oklevetao pred Upravom za veterinarstvo, Ministarstvom poljoprivrede i Vladom RH.

Međutim, njegovo asocijalno ponašanje se nastavlja, a ovaj put Pupićeve frustracije usmjerene su prema zadarskom poduzetniku Zdenku Zriliću kojeg je, javljajući se uživo u HRT-oj emisiji Otvoreno (2. prosinca 2014. godine), optužio da je najviše ”pumpao” dugovanja Rena Sinovčića vezano za predstečaj tvrtke VOX d.o.o. iz Zadra.

Primitivno blaćenje i sramoćenje političkih protivnika

Blaćenje imena poznatog zadarskog poduzetnika na javnoj televiziji nije bilo dovoljno, pa je to ponovio još jednom i na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra, gdje je naveo kako je potrebno preispitati svaku Zrilićevu investiciju, ističući kako ima privilegiran položaj u Gradu Zadru, te da se obogatio na privatizaciji zadarskih tvrtki. Nazvao ga je pritom i – okupatorom i usporedio ga s mjehurom od sapunice, insinuirajući kako bi tako trebao i – završiti.

Kako je riječ o čistoj kleveti te namjernom i pomno isplaniranom narušavanja ugleda zadarskog poduzetnika, dokazuje činjenica kako su trgovačka društva čiji je osnivač Zdenko Zrilić u postupku predstečajne nagodbe društva VOX d.o.o. prijavila sva svoja potraživanja sukladno odredbama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, te su temeljena na istinitoj i vjerodostojnoj dokumentaciji.

Prema svemu sudeći, čini se kako će upravo lik i djelo ovog zadarskog veterinarskog inspektora biti jedno od ključnih pokazatelja pravog lica relativno mlade političke opcije Bože Petrova koja uz potencijalno Pupićevo mentorstvo neće ponuditi ništa drugo nego primitivno blaćenje i sramoćenje političkih protivnika od kojeg nitko neće imati konkretne koristi, a najmanje oni koji će svoj glas pokloniti ovim novim političkim ”nadama”.

Već sada se sa sigurnošću može reći da bi ambiciozni mladi političar iz Metkovića, Božo Petrov, suradnjom s kontroverznim zadarskim vijećnikom i veterinarskim inspektorom Markom Pupićem Bakračem, srušio temelje svoga ‘Mosta’, te, obećavajuće političke opcije.

Političko obavještajno podzemlje: Pupić Bakrač je tvrdi eksponent politike zadarskog SDP-a

Novi mogući suradnik Bože Petrova za ulazak u politiku, Marko Pupiće Bakrače, poslužio se Akcijom mladih, no naši sugovornici objasnit će da je vrlo brzo pravog političkog partnera pronašao u ozloglašenom SDP-ovcu Antunu Novoseliću, kojeg je u politiku odvelo što i njega samog – revanšizam i nesmiljeni karijerizam.

Taj ni najmanje benigan savez, Pupiću Bakraču je donio i donosi neiscrpan izvor dez)informacija i beskrajne mogućnosti manipulacije njima, o političkim protivnicima koje mu, pak, po narudžbi servira u određenim policijskim krugovima i dalje utjecajan Novoselić, i sam zainteresiran za difamaciju svih koji su sudjelovali u razotkrivanju njegovih malverzacija u Policijskoj upravi zadarskoj.

Kao posljedica ovog saveza, koja ne prolazi bez prikrivene podrške samog vrha SDP-a, u Zadru se odvija prava drama. Naime, lokalno oporbeno političko podzemlje predvođeno Novoselićem i Pupićem, koje po potrebi, uživa podršku i vrha zadarskog SDP-a, u eliminaciji političkih suparnika i preuzimanju vlasti (čime bi se Novoselić vratio u policijske strukture, a Pupić osigurao mandat u Saboru) ima pristup kompletnom policijskom arhivu, kao i instrumentima prisluškivanja.

Marko Pupić Bakrač, mogući prvi čovjek Bože Petrova u devetoj izbornoj jedinici, tako je zapravo tvrdi eksponent politike dijela SDP-a, kakva se ogleda i u „slučaju Linić“ i nije za potcjenjivanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...