Microsoft predstavio nove Lumia smartphone i Surface tablet

Američka korporacija Microsoft predstavila je u New Yorku novu liniju Lumia smartphonea, novi tablet Surface Pro 4 i ažuriranu verziju svoje nosive fitnes narukvice Microsoft Bend, koja će funkcionirati pod Windowsom 10, njegovim najnovijim operativnim sistemom.

Windows 10, lansiran u srpnju, dio je Microsoftovih napora da osvoji veći udio na tržištu tableta i smartphonea, na kojem sada dominiraju Apple i južnokorejski Samsung, izvještava Reuters.

Microsoft je priopćio da je do sada na 110 milijuna uređaja instaliran sustav Windows 10.

Smartphonei Lumia 950 i 950XL će imati početnu cijenu od 549 i 649 dolara, kada krenu u prodaju u studenom, dok će Lumia 550 koštati 139 dolara kad bude dostupna na tržištu u prosincu.

Lumia 950 ima ekran od 5,2 inča, a veća Lumia 950 XL ima 5,7-inčni ekran. Uređaji 950 i 950XL imaju 20-megapikselnu kameru na poleđini, do 32 GB skladišnog prostora, video s 4K rezolucijom. Iz Microsofta su naveli da se skladišni prostor na telefonima može proširiti i do dva terabajta korištenjem memorijske kartice.

Podaci o Lumiji 550 još nisu objavljeni.

Novi “Surface Pro 4” tablet – veća, ali tanja i lakša verzija “Surfacea Pro 3”, košta 899 dolara, a bit će dostupna u prodaji od 26. listopada, dok narudžbe u pretpordaji počinju ovoga tjedna.

Lansiran gotovo godinu i po dana poslije svog prethodnika, “Surface Pro 4” ima 12,3-inčni ekran. Radi sa šestom generacijom Intel Core procesora i ima 16 GB RAM-a i jedan TBB skladišnog prostora.

“Surface Pro 4” je 50 odsto brži od Appleovog “MacBook Aira”, kažu iz Microsofta.

Microsoft je, takođe, priopćio da novi tablet i smartphonei stižu s aplikacijom “Windows Hello”, opcijom automatske biometrijske prijave koja je uvedena ranije ove godine. Ona omogućava korisnicima da skeniraju svoje lice, zjenicu oka ili otiske prstiju kako bi potvrdili svoj identitet i tako dobili pristup svom Windows telefonu, laptopu ili osobnom računalu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...